Bero iz Križevaca prema mladićima uperio pištolj: Doći ću vam doma i ubiti vas!

Berislav (60) iz okolice Križevaca na Općinskom sudu u Bjelovaru optužen je zbog prijetnji pištoljem dvojici muškaraca koje poznaje, Kristijanu i njegovom maloljetnom bratu. Kako se navodi u optužnici Berislav je 24. srpnja ove godine oko 18.00 sati kod mjesnog groblja u jednom mjestu u okolici Križevaca sjedeći u svojem automobilu izvadio pištolj nepoznate marke i modela, u njega umetnuo streljivo i napunjeno oružje uperio prema Kristijanu (23) i njegovom 17-godišnjem bratu. Rekao im je da će doći doma i da će ih ubiti.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Cijelo vrijeme kockao

Optuženi Berislav od početka negira krivnju. Objasnio je kako njegov prijatelj Stefan živi s bakom od Kristijana i njegovog maloljetnog brata. Tog je dana bio kod njih i odvezao Stefana po namirnice.

– Kasnije tog dana nazvao me Stefan i rekao kako je došao Kristijan, da ga je udario glavom u čelo i uzeo mu mobitel. Krenuo sam prema Koprivnici, putem me je nazvao Stefan i rekao da je Kristijan uhićen. U Koprivnicu sam išao u kasino gdje sam se nalazio od 16.30 do 23.15 sati što se može provjeriti na snimkama video nadzora i na kartici kasina koju sam koristio u igrama na sreću. Nisam vidio Kristijana i njegovog brata,  niti sam bio tamo. Oružje ne posjedujem, a streljivo koje je policija pronašla ispred moje kuće nije moje – branio se tijekom istrage okrivljeni Berislav.

No, braća su tijekom istrage iskazala drugačije. Kristijanov maloljetni brat rekao je kako je bio zajedno s njim kod groblja, da je do njih automobilom došao Berislav i rekao da moraju vratiti mobitel kojeg je uzeo njegov brat.

Uzeo Stefanu mobitel

Zatim je na njim počeo vikati te je uzeo pištolj, napunio ga i uperio prema njima govoreći da će im doći doma i ubiti ih. Njegov stariji brat Kristijan opisao je detaljnije što se dogodilo.

– U dvorištu bakine kuće zatekli smo Stefana koji je počeo vikati na mojeg brata da nema što dolaziti, a ja sam mu rekao da nama što on vikati na mojeg brata. Tada je Stefan uzeo mobitel i rekao da će nazvati policiju nakon čega sam mu uzeo mobitel kako bi ga u tome spriječio. Mobitel sam pospremio u svoj džep. Nakon pola sata odlučio sam vratiti Stefanu mobitel i na putu do bakine kuće smo stali pokraj groblja gdje smo naišli na automobil kojim je upravljao Berislav. Brat i ja smo izašli iz auta a Berislav se zaustavio i sjedeći u vozilu počeo vikati da vratimo mobitel. U jednom je trenutku uzeo pištolj, stavio metke i uperio ga prema meni. Rekao je da će me ubiti, da će mi navečer doći doma i ubiti me – rekao je Kristijan, prema optužnici žrtva prijetnje.

Srušili mu alibi

Iako događaj svjedoka, tužitelji su tijekom istrage srušili alibi optuženog Berislava. Utvrdili su kako snimke video nadzora iz kasina ne potvrđuju navode njegove obrane, odnosno da je u Koprivnici kockao od 16.30 do 23.15. sati. Zbog toga su povjerovali Kristijanu i njegovom bratu.

– Okrivljenik je za počinjenje kaznenih djela imao i motiv jer je njemu bilo poznato da je Kristijan uzeo mobilni telefon Stefanu što je i sam priznao u svojoj obrani – istaknuli su tužitelji. Iako oružje kojim je Berislav navodno prijetio dvojici braće nije pronađeno, a metke su policajci pronašli razbacane ispred Berislavove kuće, to je tužiteljima bilo dovoljno za podizanje optužnice protiv Berislava. U istražnom zatvoru nije završilo, a izdane su mu mjere opreza – zabrane približavanja Kristijanu i njegovom bratu na manje od 100 metara te uspostavljanje bilo kakvog kontakta s njima.

Ovih je dana Općinski sud u Bjelovaru okrivljenom Berislavu produljio izrečene mu mjere opreza, a provjeru pridržava li ih se, povjerili su križevačkim policajcima. Okrivljeni Berislav do sada nije kazneno niti prekršajno osuđivan, riječ je u umirovljenom satniku Hrvatske vojske i odlikovanom sudioniku Domovinskog rata.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI