Beroš na otvorenju dnevnih bolnica u Koprivnici, godišnje će brinuti o 10.000 pacijenata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt dnevnih bolnica u koprivničkoj Općoj bolnici vrijedan 47,5 milijuna kuna obišao je danas ministar zdravstva Vili Beroš, a dočekali su ga ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić i župan Darko Koren.

-Covid kriza je oko nas, no život nije i ne smije stati. Moramo se okrenuti prema ostali zdravstvenim potrebama. Dnevne bolnice, ali i moderan MSCT 128-slojni uređaj za dijagnostiku su sigurno jedan od takvih iskoraka, koja poboljšava kvalitetu zdravstvene usluge – rekao je Vili Beroš i dodao kako su dnevne bolnice moderan koncept pružanja usluga koji je istovremeno ekonomičan i interdisciplinaran.

Vili Beroš

Ravnatelj dr. Mato Devčić pojasnio je kako je godišnji kapacitet dnevnih bolnica oko 10.000 pacijenata. Oni kroz dnevne bolnice prolaze u jednom danu, tamo nema noćenja, a svi pregledi, dijagnostika pa i manji kirurški zahvati te otpuštanja događaju se u jednom danu.

Devčić je spomenuo i kako uz dnevne bolnice i CT s modernizacijom odjela za dijagnostiku vrijednu 5,7 milijuna kuna ima još nekoliko projekata koji su u fazi ili su završeni u ranijem mandatu.

Dnevne bolnice u pozadini

-Traju u našoj bolnici još dva projekta ulaganja u energetsku učinkovitost zgrada psihijatrije i neurologije od 15 milijuna kuna te 40 godina stare praonice rublja u vrijednosti devet milijuna kuna – kazao je Devčić.

Župan Darko Koren spomenuo je kako ne smijemo zaboraviti magnetsku rezonanciju pušten u pogon krajem lanjske godine. Sveukupno radi se o projektima teškim o 100 milijuna kuna, a dodamo li tome i gradnju nove interne, obnove zgrade Zavoda za javno zdravstvo i ostale zahvate u posljednjih 15 godina u našu je bolnicu uloženo oko 350 milijuna kuna.

-Željeli smo pokazati da se može i šire razmišljati, u budućnost. Realizirati projekte koji će unaprijediti sustav zdravstva u našoj županiji – kazao je Koren.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI