Besplatni tečajevi: Križevčane će podučavati doktori računarstva i astrofizičar

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Od ove subote krenuo je s provođenjem program  “HACK – Hub za napredno računarstvo Križevci” u sklopu kojeg će se održati tri tečaja naprednog računarstva namijenjena učenicima srednjih škola i studentima, a prijaviti se mogu i oni koji se bave programiranjem.

Tečajevi će se održavati subotama u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Sudjelovanje na tečajevima je besplatno. Projekt HACK organizira udruga P.O.I.N.T., a cijeli projekt financijski je podržalo Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu u sklopu Programa malih potpora.

Tečaj pod nazivom “Web.Igra.Haskell“  predviđa izrada igre za web u programskom jeziku Haskell. Na drugom tečaju Rust i napredni tipski sustavi će se kroz programski jezik Rust učiti o tipskim sustavima te kako precizno upravljati memorijskim resursima  Zadnji tečaj pod nazivom Osnove računarstva visokih performansi imat će za cilj ukratko prezentirati tehnike programiranja koje se koriste za iznimno zahtjevne zadatke.

Voditelj projekta je Marko Dimjašević koji je doktorirao računarstvo na Sveučilištu u Utahu u SAD-u, a stručno se usavršavao u NASA-i. Radionice će voditi i Ivan Radiček koji je doktorirao računarstvo na Tehničkom sveučilištu u Beču, a zadnje tri godine radi u Microsoftu te Andrej Dundović koji je doktorirao teorijsku astrofiziku na Sveučilištu u Hamburgu, a stručno se usavršavao na znanstvenom institutu Gran Sasso u Italiji.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI