Besplatno voće i povrće te mlijeko i mliječni proizvodi za tisuće učenika u županiji

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničko-križevačka županija već treću godinu nastavlja s provedbom projekta Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. I ove godine kao osnivač školskih ustanova aplicirali su na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

-Za 27 županijskih škola, i to 18 osnovnih, osam srednjih i Učenički dom Križevci, odobreno je 300.343,68 kuna za besplatne obroke svježeg voća i povrća za 7488 učenika osnovnih i srednjih škola, dok je za mlijeko i mliječne proizvode odobreno 130.310,16 kuna, čime je obuhvaćeno 1832 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola – naveli su u Županiji.

-Prepoznali smo važnost stvaranja zdravih prehrambenih navika od najranije dobi, a dodatna vrijednost projekta je uključivanje lokalnih proizvođača koji se mogu prijaviti na listu dobavljača, čime potičemo lokalnu poljoprivrednu proizvodnju. Županija je sa svim školama sklopila ugovore o provedbi Školske sheme, a škole su zaključivale ugovore o isporuci direktno s dobavljačima – ističe župan Darko Koren.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI