Bez gemišta ne želi ni nakon smrti: Podravec Dragan si na grob ugradio bačvu i pipu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nadgrobni spomenik Dragana Kolesarića dokaz je da groblje ne mora nužno – tužno mjesto, i da se na smrt ne treba gledati kao na kraj, već da se na posljetku mora slaviti proživljeni život, a ne oplakivati smrt.

Ovaj vitalni umirovljenik, iz mjesta Hrženica, nedaleko Ludbrega, koji je u 84. godini, dao si je izgraditi nadgrobni spomenik, na kojeg nitko ne može ostati hladnokrvan. Naime, na njegovom nadgrobnom kamenu nisu ispisne sjetne riječi,  a umjesto ‘anđeleka’ ugravirana je vinska bačva.

– Vidio sam da je na jednom grobu bila ugravirana konjska zaprega s plugom. Pretpostavio sam da je taj čovjek volio rad na polju i konje. E, pa ja jako volim piti vino, i odučio sam da me ljudi pamte po tome – zaključio je Dragan iz čijih riječi je bilo vidljivo da je čovjek koji voli i uživati u životu, ali se ne boji smrti.

– Dat ću si napraviti lijes koji će izgledati kao bačava i na njemu će biti pipa. Ostavljam na izbor ljudima na mojem sprovodu. Mogu se smijati ili plakati, kako god im se prohtije – objasnio nam je Dragan, uz nezaobilazni gemišt.

– Ne volim piti sam, ali uz društvo si obožavam popiti gemište. Vino nas razdraga i postanemo bolji ljudi. U mladosti, koju sam većinom proveo kao slobodan muškarac, bio sam nestašan što se tiče žena, ali sam i onda volio popiti. Sad me baš ne slušaju svi organi, ako me razumijete, pa mi je ostalo samo ono drugo – potpuno otvoreno govorio nam je Dragan.

No, nije Dragan cijelog života samo ganjao žene i pio vino. Trideset godina proveo je radeći u Njemačkoj, prvo kao majstor staklar, a i sada u svojem domu ima mnoštvo staklenih figura koje je sam izradio. Kasnije je taj posao zamijenio onime u njemačkoj aviokompaniji Lufthansi, gdje je radio na utovaru robe u avione.

S popustom za zaposlenike, mogao je avionske karti nabaviti vrlo povoljno, što je on iskoristio za putovanja po cijelom svijetu.

– Bio sam u Tajlandu, Brazilu, Meksiku i Australiji nekoliko puta. Svugdje sam stekao prijatelje i proživio život ispunjen raznima događajima. Upoznao sam druge kulture i vodio ljubav na raznim kontinentima. Na sve to potrošio sam novaca za tri kuće, ali nije mi žao. Imam dva sina koji imaju svoje obitelji te ne mogu reći da za nečim žalim –  zaključio je Dragan Kolesarić.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI