BEZ MILOSTI Novi gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković svima skresao plaće za 21 posto!

Šefu Gradskog vijeća ukinuo je 4500 fiksne naknade, njegovi zamjenici ostali su bez 3000 kuna, a svi vijećnici dobivat će tek 100 kuna po sjednici umjesto dosadašnjih 300 kuna


Autor: podravski.hr — 20.06.2013. / 21:05 Aktualno

ĐURĐEVAC – Svim zaposlenicima gradske uprave i gradskih institucija plaće su smanjenje za 21 posto. Predsjednik Gradskog vijeća ostaje bez 4500 kuna fiksne naknade, a zamjenici bez 3000 kuna. Umjesto 300 kuna, svi vijećnici po sjednici dobivat će tek 100 kuna.
Ovo su današnje odluke novoga đurđevačkog gradonačelnika, nezavisnog Željka Lackovića, koji je već na početku mandata nakanio uvesti reda u gradske financije. I to bez milosti prema ikome. Nije, kaže, imao izbora jer Grad već sad ima dva milijuna kuna dospjelih i nepodmirenih obveza, a strahuje se da je iznos svih dubioza višestruko veći. Lacković je ispunio i obećanje da će gradonačelničku dužnost obavljati volonterski, bez kune naknade.
Bivša garnitura na vlasti predvođena gradonačelnikom Slavkom Gračanom (SDP) planirala je ovogodišnji proračun u iznosu 28,5 milijuna kuna, ali on će na kraju realno biti tek 21 milijun kuna.
Poteze gradonačelnika Lackovića poduprli su vijećnici SDP-a uz čiju pomoć je danas za šeficu Gradskog vijeća izabrana Kristina Benko Markovica s Lackovićeve nezavisne liste, a njezina zamjenica je Milica Fuček, čelnica gradskog SDP-a.
Vijećnici HDZ-a nisu željeli prihvatiti poziciju drugog potpredsjednika Vijeća i nisu poduprli niti jedan Lackovićev prijedlog.
U Gradskom vijeću Đurđevca Lackovićeva lista ima šest vijećnika, a SDP i HDZ po pet.
Izvještava: DINKO BOROZAN
Na fotografiji: Željko Lacković (desno), novi gradonačelnik Đurđevca