BEZ MILOSTI Sudac mladog vozača ‘strpao’ u zatvor, drugoga ‘papreno’ novčano kaznio

Jedan je vozio auto za vrijeme zabrane, a drugi pijan, bez položenog vozačkog ispita i nije se odmah zaustavio


Autor: podravski.hr — 06.02.2019. / 10:05 Crna kronika

Ilustracija / Bez milosti za alkohol u prometu

Koprivnička je policija ovih dana imala pune ruke posla s ‘bezobraznim’ vozačima koji nimalo ne poštuju prometne propise i ugrožavaju sigurnost svih ostalih u prometu. Dvojica najgorih, koja su vozila bez vozačke dozvole, dobila su poštene kazne. Jedan od njih čak je završio na deset dana u zatvoru, dok je drugi dobio paprenu novčanu kaznu.

– Jučer, u utorak na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 25–godišnji vozač koji je dan ranije, oko 16.45 sati, u Subotici Podravskoj upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta – navode plavci i ističu kako je mladi i neodgovorni vozač kažnjen kaznom zatvora od deset dana.

Ujedno, doznajemo kako mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilima B kategorije na 12 mjeseci te je odmah predan u bjelovarski zatvor.

Drugi će vozač također, nadamo se, drugi put razmisliti prije nego li sjedne za upravljač.

– Prekršajnom sucu u Koprivnici doveden je i 21–godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 4. veljače, oko 20.45 sati, u Draganovcu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,29 promila, prije položenog vozačkog ispita te nije postupio po znacima policijskih službenika – kazuju u koprivničkoj policiji te otkrivaju kako je kažnjen novčanom kaznom od čak 13.500 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije sljedećih devet mjeseci. (ib)

Ilustracija / Mladi je vozač nakon suda produžio izravno u zatvor

FOTO: Ilustracija