Biciklima smo iz Križevaca ‘potegnuli’ na Dravu ili Šodericu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na jezeru u Kapeli Ravenskoj sreli smo 64-godišnjeg ribolovca Vladu Kolarića koji se ribolovom rekreativno bavi od svoje sedme godine, pa tako s nekoliko ‘prekida’ lovi ribe 50-ak godina. Krenuo je kao dječak s prijateljima, a najviše je aktivan na području Kapele i jezera Čabraji.

– Sa sedam godina sam kao klinac s prijateljima počeo loviti ribe, malo sam prestao tijekom srednje škole pa kasnije i vojske, ali u načelu se bavim time dugi niz godina. Većinom sam sad tu u Kapeli i Čabrajima, ali kad sam bio mlađi, znao sam s prijateljima na biciklima ili motorima otići do Drave, Šoderice… – ispričao je Vlado.

Ribe u zadnje vrijeme ne grizu – jada nam se Vlado Kolarić

Vlado je inače iz Križevaca pa ove lokacije bira zbog blizine, a ono što ulovi podijeli s obitelji. Na ribolov odlazi na tjednoj bazi, a najviše lovi šarane, poneku štuku ili soma. Kaže kako je ribolov čisto opuštanje i da se nikad nije imao namjeru njime baviti ozbiljnije. – Odlazim tjedno na ribolov jednom ili dvaput, najviše sam znao loviti šarane od pet-šest kilograma i prije četiri godine pamtim štuku od sedam kilograma. Nije to ništa posebno, za nešto ozbiljnije trebao bih biti stalno na vodi, hraniti i paziti mjesta. Lovim na kukuruz i žganac i imam ove obične štapove od 100-200 kuna. Sve je to neki standard za nas rekreativne ribolovce – rekao je za kraj Vlado i dodao kako mu u zadnje vrijeme ribe baš i ne grizu pa se nadamo da će se sreća uskoro promijeniti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI