Biciklistima stradaju gume, a pješaci moraju paziti na svaki korak

Pješačko-biciklistička staza na izlazu iz Koprivnice prema Varaždinu već duže predstavlja opasnost za pješake i bicikliste. Nakon obnove podzemne komunalne infrastrukture nije asfaltiran dio staze koji je prekopan, a nastalo oštećenje zadaje muke pješacima i biciklistima.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Već dvije godine nitko nije sanirao oštećenje. Nije nam jasno kako je moguće da se nakon obavljenih radova na obnovi podzemnih instalacija nije vodila briga i da se asfaltira oštećeni dio staze – kažu ogorčeni stanovnici Koprivnice i Kunovec Brega.

Stazom, dodaju oni, prolaze brojni rekreativci, kao i stanovnici koji na posao odlaze biciklom. Na oštećenom dijelu učestalo biciklistima stradaju gume, dok pješaci moraju dobro paziti na svaki korak.

– Najgora je situacija nakon kiša kad se to oštećenje zbog udubine pretvara u veliku lokvu. Sama cesta uz stazu dosta je prometna pa se zbog sigurnosti bojimo zaobići tu nenadanu prepreku. Stalno upozoravamo na to oštećenje, ali očito se netko prvo mora dobro „polomiti“ na tom dijelu staze da bi mjerodavni reagirali. To nije neka prevelika investicija i stvarno je žalosno što još uvijek oštećeni dio staze nije asfaltiran – dodaju stanovnici Koprivnice i Kunovec Brega.

U gradskoj upravi ističu kako su upoznati s problemom i u više navrata investitor je opomenut da sanira prekop. 

– Ovisno o vremenskim uvjetima taj će prekop biti saniran po „trećoj osobi“  koju će angažirati Grad Koprivnica s obzirom na to da se izvođač oglušio na upozorenja za sanaciju – navode u gradskoj upravi, gdje nam nisu naveli tko je bio izvođač radova.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI