BILA JE OSLOBOĐENA Bivšoj ravnateljici bolnice opet će se suditi za sumnjivih 35.000 kuna

Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu koprivničkih tužitelja, ukinuo lanjsku oslobađajuću presudu te naložio suđenje ispočetka


Autor: podravski.hr — 16.07.2018. / 16:05 Crna kronika

Dr. Gordana Slavetić, liječnica hitnog bolničkog odjela

Bivša ravnateljica koprivničke Opće bolnice dr. Gordana Slavetić (65), koja je nepravomoćnom presudom oslobođena krivnje da je novcem bolnice sama sebi platila poslijediplomski studij, ponovno će morati na sud.
Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, ukinuo lanjsku nepravomoćnu presudu te predmet vratio Općinskom sudu na ponovno suđenje. Dr. Slavetić u ponovljenom se postupku neće teretiti za krivotvorenje isprave za koje je, uz zlouporabu položaja, također bila optužena jer je Županijski sud u tom dijelu oslobađajuću presudu potvrdio.
Bivšoj ravnateljici tako je nastavljena pravosudna agonija duga šest godina. Da stvar bude gora, nedavno je jedva preživjela izljev krvi u mozak i bila je nekoliko dana u komi u zagrebačkoj bolnici. Srećom, oporavila se i vratila na radno mjesto u hitnom bolničkom odjelu.
Nakon prvog suđenja, bila je oslobođena krivnje. Tužitelji su se potom žalili i žalba im je prihvaćena pa joj se sudilo ponovno. I u drugom suđenju koje je nepravomoćno završeno u svibnju prošle godine dr. Slavetić je oslobođena. No, nakon nešto više od godinu dana, Županijski sud u Zagrebu je i drugi put prihvatio argumente tužitelja i suđenje ponovno vratio na početak.
Županijski sud je ustvrdio kako zaključak da nije dokazano da je okrivljena Gordana Slavetić zlouporabila svoj položaj i ovlasti za sada nije ispravan. Tvrdi se kako ne stoji teza kako si dr. Slavetić nije pribavila imovinsku korist zato što je “u dva navrata primila iznos školarine od 35.000 kuna za poslijediplomski studij koji se trebao održati u akademskoj godini 2009./2010. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a kada je saznala da je studij odgođen, ona nije vratila navedeni iznos što je bila dužna, već ga je zadržala za sebe iz čega slijedi da ga je potrošila”.
Obrana dr. Slavetić, u kojoj tvrdi kako joj je bolnički pravnik Branislav Adamović rekao da novac drži kod sebe, nije istinita, tvrdi se u obrazloženju rješenja Županijskog suda. Županijski sud je zaključio kako je dr. Slavetić iskoristila svoj položaj i ovlasti jer je tek nakon što je podnesena kaznena prijava, debelo nakon završetka studija, vratila 35.000 kuna školarine. Općinskom sudu u Koprivnici je naloženo da s više pažnje moraju opet ispitati svi svjedoci i kako je uopće došlo do isplate 35.000 kuna bivšoj ravnateljici koprivničke bolnice. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF