Bili smo na policijskoj licitaciji: ‘Jen biciklin ko jena piva vu birtiji’

Podravski list profile

Gdje možete kupiti bicikl poznate marke trek ili author za parsto kuna? Pa na policiji! Zvuči gotovo nevjerojatno, no svake dvije godine, ili dok se ispuni prostorija za čuvanje pronađenih bicikala, u sjedištu PU koprivničko-križevačke u Koprivnici održava se javna dražba pronađenih bicikala.

Početne cijene bile su različite. Ovisno o stanju bicikala ponuđenih na licitažu, od 10 do 100 kuna. Bilo je tu svakave robe. Od nikakvih, oronulih, potrganih bicikala, pa sve do bicikala poznatih marki ili pak onih u stanju kao iz trgovine.

Najbolju cijenu tako su postigli bicikli u vrlo dobrom stanju. Muški bicikl marke “spring” postigao je cijenu od 450 kuna, i to ne zato što toliko vrijedi, već zato što su si međusobnim “sajmenim” podbadanjem sudionici dražbe “pumpali” cijenu. Zato se “author” kojem je samo trebalo kupiti sjedalo prodao za 35 kuna, a sa sjedalom za 55 kuna.

Trek u solidnom stanju prodan je za 110 kuna, a ženski zeleni bicikl u “mint” stanju za 310 kuna. Odličan trek koji se po raznim oglasnicima prodaje između 1000 i 1500 kuna, prodan je za 300.

Neki su u licitaži vidjeli priliku za zaradu. Tako su dvojica sudionika javne prodaje za sebe pokupovala po četiri-pet bicikala. Realno, što se popravka tiče, s njima će imati malo posla, a strpljivom prodajom uloženi novac višestruko će si naplatiti. Ipak, ostalo je dosta bicikala koji će novog vlasnika možda dočekati na nekoj sljedećoj policijskoj dražbi.

– Kak se ne bi isplatilo. Jen biciklin, jedna piva u birtiji – rekao je Stjepan Besten, koji je nakon dražbe otišao kući sa šest bicikala.

– Štef, pa za to ti bu trebal celi kamion – u šali mu je dometnuo drugi sudionik dražbe kojeg svi poznaju pod nadimkom Dugi.

Dijana Žagar iz PU koprivničko-križevačke nakon javne prodaje izvijestila nas je kako je prodano 37 bicikala, najskuplji za 450 kuna. U državni proračun uplaćeno je 2755 kuna.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI