Bilić reagirao na reviziju Ministarstva: Žao nam je da drugi ratuju preko naših leđa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon javne objave revizije Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na odluku ludbreškog Gradskog vijeća o zamjeni nekretnina, oglasio se i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Službenici Ministarstva su u reviziji naveli da je odlukom o zamjeni nekretnine, stare Ciglane, Grad oštećen za milijunski iznos te su najavili prijavu protiv procjenitelja. Naime, Gradsko vijeće je na temelju službene procjene koju je odradila varaždinska tvrtka VIP d.o.o., donijela odluku o zamjene nekretnina, a radi se o postrojenju stare Ciglane u Vinogradima Ludbreškima i građevinskom zemljištu pokraj novog trgovačkog centra.

Stara ciglana je u vlasništvu ludbrške tvrtke Ciglana d.o.o., dok je zemljište gradsko vlasništvo. Plan je bio da tvrtka Ciglana dobije građevinsko zemljište gdje bi se gradili POS stanovi, a Grad postrojenje stare ciglane, kojeg bi uz pomoć EU fondova pretvorio u turistički kompleks. No, Ministarstvo je zaključilo da je prostor ciglane uvelike precijenjen u elaboratu te da je Grad time oštećen. Više o tome može se pročitati u ovotjednom izdanju Podravskog lista.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić smatra da su tvrdnje o nanošenju milijunske štete populistički izrečene od strane HNS-a, čija je gradska vijećnica Petra Horvat ovaj slučaj i prijavila Ministarstvu. Reagiranje ludbreškog gradonačelnika donosimo većem dijelu.

Stara Ciglana u Ludbregu postala je predmet sukoba

-Vijećnici HNS -a su napustili sjednicu i nisu sudjelovali u donošenju Odluke koja je prihvaćena od strane gradskih vijećnika. Napominjemo da je natječaj za kupnju zemljišta za stambenu namjenu iza budućeg trgovačkog centra, otvoren krajem prošle godine, i da nitko nije iskazivao interes za ulaganje u taj prostor. Grad Ludbreg odlučio je tražiti dodatne procjene, a prosječna vrijednosti četiri procjene rezultirala je time da je prvobitna procjena bila zapravo i najniža – ističe Bilić i dodaje kako uvažava mišljenje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, ali oni nisu nadležni za djelatnost sudskog vještačenja i procjeniteljstva.

-Ukoliko postoje nepravilnosti u radu sudskih procjenitelja, Ministarstvo pravosuđa će djelovati sukladno svojim ovlastima – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao da se Grad Ludbreg svim vještacima javio sa Zamolbom za potvrdom vrijednosti nekretnina i svi su i dalje ostali kod procijenjenih vrijednosti.

-Žao nam je da Udruge ovlaštenih procjenitelja, preko Grada Ludbrega međusobno ratuju, a nama je jedini cilj bio očuvati našu industrijsku baštinu. Za nas je to vrijedan projekt, jer ne gledamo kako ćemo nešto rušiti, već kako sačuvati taj vrijedni spomenik povijesti i industrijalizacije Ludbrega, zapravo jedini koji nije u funkciji – navodi Bilić i ističe kako je “zanimljivo da je Varaždinska županija nedavno kupila prostor bivše carine za potrebe srednje Škole odmah pokraj cisterni s gorivom na benzinskoj stanici u iznosu 2.425.000 kuna, i tada su mnogi prigovarali kako je to precijenjena vrijednost, ali županija je danas vlasnik toga prostora.”

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI