Bilić: Smeta mi kad mi prozivaju djelatnike, a najbolji smo u državi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradski su vijećnici na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj u četvrtak prihvatili Odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg, preustrojili su gradsku upravu i pridružili se širem urbanom području grada Varaždina.

– Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje gdje je voljom većine odbijena. Pred nama je isti put, ali podsjećam da nismo u to krenuli s namjerom da nekome napakostimo, već smo vođeni interesom naše djece. Mi smo i ove godine ponovno uložili značajna sredstva u Osnovnu školu Ludbreg, financirali smo nabavu i postavljanje školskih ormarića, kupujemo radne bilježnice, financiramo prijevoz učenika. Iako ne umanjujemo dosadašnja ulaganja u školu od strane Županije, želja nam je da ovo bude najbolja osnovna škola i vjerujemo da imamo snage i kapaciteta odraditi taj posao – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sjednica Gradskog vijeća, točnije njezin nastavak, održana je radni dan u 13 sati, što je značilo da većina oporbenih vijećnika zbog radnih obaveza nije mogla doći. Podsjetimo, upravo je sjednica prvi put prekinuta zato što je oporba izašla van iz vijećnice zbog protesta i tako srušila kvorum.

Što se pak tiče preustroja gradske uprave, u najkraćim crtama, ludbreška „vlada“  sad će imat dva pročelnička mjesta umjesto jednog.

Tako su umjesto jedinstvenog upravnog odjela ustrojeni  Upravni odjel za financije i komunalni sustav i Upravni odjel za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. Iako su iz gradske uprave najavili da zbog ovoga neće biti novog zapošljavanja, ustrojit će se jedno novo pročelničko mjesto.

Najglasniji kod ovog prijedloga bio je HSLS-ov vijećnik i bivši gradonačelnik Ivan Lončarić, koji je napomenuo da se u zadnjih desetak godina broj zaposlenika gradske uprave bitno povećao, a samim time i troškovi.

– Usporedimo se sa sličnim gradovima u našoj županiji kao što su Ivanec i Novi Marof, oni imaju manje zaposlenika gradske uprave. Milim da bi nam to trebao bit uzor kod troškova gradske uprave, koji se stalno povećavaju –  rekao je Ivan Lončarić. Na to mu je gradonačelnik Dubravko Bilić odgovorio da je ludbreška gradska uprava prema podacima Ministarstva financija najbolja u povlačenju novca iz europskih fondova.

– Jako mi smeta kad se zaposlenicima gradske uprave nameće koliko oni koštaju. Prije deset godina svi predprisutni fondovi su nas zaobišli, a sada smo najbolji u državi. To je prava slika vrijednosti gradskih zaposlenika – odgovorio je Bilić i dodao da trenutačno u gradskoj upravi rade 22 zaposlenika.

Osim toga, gradski vijećnici prihvatili su izvještaj o poslovanju tvrtki i javnih ustanova u vlasništvu u Grada. Kod ovih izvještaja gradska vijećnica Anica Happ reagirala je na izvješće o poslovanju Zajednice sportskih udruga.

– Dok je iz izvješća vidljivo da su naša sportska društva namakla dosta novca mimo gradskog proračuna, što je pohvalno, nismo unatoč traženju od prošle godine dobili izvještaj po kojim kriterijima i kojim sportskim udrugama odlazi koliko novca iz gradskog proračuna. Molila bih da se udovolji tom našem zaehtjevu – rekla je Anica Happ.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI