Biljka kojoj nema premca: Ubija rak, čisti limfu, žuč i jetru…

Ako ste ovih dana prošetali svojim travnjacima, okućnicama ili livadama, sigurno ste primijetili žute cvjetove koji uspravno stoje okrenuti prema suncu. To su maslačci. Malo tko je upoznat s mnogim ljekovitim svojstvima maslačka. Iako neki smatraju da je korov, ova ljekovita biljka ima velike blagotvorne učinke na naš organizam.

U posljednje vrijeme sve se više koristi kao alternativno sredstvo kod liječenja raka i postiže velike uspjehe.

Do donedavno se smatralo da su cvjetovi iznimno ljekoviti, no sada znamo da je ljekovit i korijen maslačka koji se koristi za liječenje raznih oblika raka.

Kod branja maslačka bitno je da se uputite na livadu koja se ne nalazi u blizini prometnica.

Najbolje bi bilo, ako možete, brati ga na nekoj od šumskih livada jer ćete tako biti sigurni da su cvjetovi čisti. Pripazite da iz zemlje izvučete cijelu biljku, i stabljiku i njezin korijen.

Znanstvenici smatraju da korijen maslačka ubija stanice raka i to puno bolje nego kemoterapija. Dok kemoterapija ubija i zdrave stanice, korijen maslačka ni na koji način ne šteti organizmu.

Kao najdjelotvorniji u uništavanju stanica raka pokazao se čaj pripremljen od korijena maslačka. Znanstvenici su došli i do spoznaje da se redovitim ispijanjem čaja od korijena maslačka može “ubiti” većina zahvaćenih stanica raka.

Nakon što ga popijete, već nakon 48 sati, dolazi do prvih rezultata. Tada se stanice raka počinju raspadati. Istovremeno maslačak sprečava daljnje širenje raka, tako da tumor ne zahvati niti jednu zdravu stanicu. Rezultati do sada provedenih istraživanja daju velike nade oboljelima od ove teške bolesti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI