Bira se novi načelnik policije, isplivala imena dvojice kandidata koji navodno imaju najviše šansi

Kako se šuška u policijskim krugovima, dva su se policijska službenika sigurno prijavila na to rukovodeće mjesto


Autor: podravski.hr — 15.02.2019. / 14:13 Aktualno

Ilustracija / Policijska postaja uskoro dobiva novog načelnika

Iskusni policajac Dražen Pečarić, koji je svoju karijeru okrunio dužnošću načelnika križevačke policijske postaje, otišao je u mirovinu, a policijskom postajom ovlaštenjem MUP-a rukovodi privremeno do imenovanja novog načelnika Krešimir Sokač.

Kako policijska postaja Križevci nije imala stvarnog načelnika, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj koji je nedavno završio. Službeno nismo uspjeli dobiti podatak koliko se kandidata prijavilo i koji su to točno.

Kako se šuška u policijskim krugovima, dva su se policijska službenika sigurno prijavila na to rukovodeće mjesto. Doznali smo neslužbeno kako je riječ o Darku Oraku, policijskom službeniku koji je do sada radio na više odgovornih poslova u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, ali je dugo vremena i sam bio u križevačkoj postaji i dobro zna njezino ustrojstvo. Uostalom, bio je pomoćnik tadašnjeg načelnika Abela Cara, a trenutno je zaposlenik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Orakovo se ime spominje i u političkim krugovima. Navodno je on kandidat kojeg favorizira bivši gradonačelnik, sadašnji saborski zastupnik HDS-a Branko Hrg. Orakov zasad jedini oponent je, neslužbeno se šuška u policijskim krugovima, Igor Hadrović, također iskusni policajac iz Križevaca koji je prošao ‘sito i rešeto’ u policiji i vrlo dobro zna svoj posao. Slovi kao vrsni profesionalac, ali također se njegovo ime spominje kao pritajenog kandidata kojeg navodno favorizira aktualni gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Priča se kako su se na natječaj javili i neki ‘vanjski’ kandidati iz okolnih policijskih uprava koji zadovoljavaju kriterije koje je MUP odredio natječajem. U sjedištu podravsko-prigorske policije, kako smo doznali, manje-više je svejedno tko će voditi križevačku policiju.

Navodno su riječi načelnika PU Vjekoslava Štimca bile “neka pobijedi najbolji jer nama najbolji i treba”. Komisija za razgovor s kandidatima koji su zadovoljili uvjete za natječaj za prvog čovjeka prigorske policije još nije se sastala.
Prije Dražena Pečarića, u novijoj povijesti križevačkom policijom rukovodili su Danijel Petek, Abel Car, Nino Čeredar i Franjo Orak. (ke)

Dražen Pečarić, dosadašnji šef križevačke policije

FOTO: ARHIVA