Biskup Mrzljak blagoslovio obnovljenu kapelu u Otrovancu

Podravski list profile

Župa svetog Vida iz Pitomače priredila je proslavu 250. obljetnice postojanja kapele svete Jelene u Otrovancu. U povodu značajnog jubileja kapela je u potpunosti obnovljena pa je varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je predvodio svečano misno slavlje, blagoslovio novouređenu kapelu. Uoči misnog slavlja priređena je i procesija od središta mjesta do kapele u kojoj su sudjelovali brojni vjernici.

U proteklih devet godina obnovljeno je pročelje, krovište, zidovi, podovi, svetište i sakristija, sanirana vlaga, obavljena drenaža te postavljeno grijanje i nove instalacije. Oslikani su i zidovi, a kapela je dobila i križni put. U obnovu je uloženo 486.000 kuna od čega je 280.000 osigurala Općina Pitomača, 144.000 mještani Otrovanca te preostale 62.000 župljani Pitomače.

-Obnova kapele u Otrovancu se odvijala paralelno s obnovom crkve u Pitomači. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u obnovi – kaže Ivica Puškadija, župnik u Pitomači.

Foto Begović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti