Biskup Mrzljak blagoslovio obnovljenu kapelu u Otrovancu

Podravski list profile

Župa svetog Vida iz Pitomače priredila je proslavu 250. obljetnice postojanja kapele svete Jelene u Otrovancu. U povodu značajnog jubileja kapela je u potpunosti obnovljena pa je varaždinski biskup Josip Mrzljak, koji je predvodio svečano misno slavlje, blagoslovio novouređenu kapelu. Uoči misnog slavlja priređena je i procesija od središta mjesta do kapele u kojoj su sudjelovali brojni vjernici.

U proteklih devet godina obnovljeno je pročelje, krovište, zidovi, podovi, svetište i sakristija, sanirana vlaga, obavljena drenaža te postavljeno grijanje i nove instalacije. Oslikani su i zidovi, a kapela je dobila i križni put. U obnovu je uloženo 486.000 kuna od čega je 280.000 osigurala Općina Pitomača, 144.000 mještani Otrovanca te preostale 62.000 župljani Pitomače.

-Obnova kapele u Otrovancu se odvijala paralelno s obnovom crkve u Pitomači. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos u obnovi – kaže Ivica Puškadija, župnik u Pitomači.

Foto Begović

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečanke predstavile svoje ručne radove

Udruga umirovljenika Podravske Sesvete organizirala je izložbu ručnih radova svojih članica. Sevečanke su kroz izložbu predstavile tradicijske ručne radove čija je izrada njihov glavni hobi,

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti