Biskup Radoš posvetio oltar u Kuzmincu

Varaždinski biskup mons. Bože Radoš posvetio je u nedjelju 14. studenoga u župi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmincu novi oltar u koji je pohranio moći blaženog Alojzija Stepinca i svetog Marka Križevčanina.

Na svečanoj svetoj misi koncelebrirali su župnik u Legradu i upravitelj župe u Đelekovcu vlč. Silvio Košćak, te vlč. Igor Radašić, domaći kuzminečki župnik. Ljepoti liturgijskog slavlja pridonijeli su vlč. Marko Domiter koji je ravnao ceremonijom, đakon Matija Filipović i brojni ministranti.

Liturgija je započela blagoslovom vode kojom je biskup poškropio okupljeni narod u znak pokore i spomena krštenja, a zatim je poškropio i novi oltar (žrtvenik). Nakon svečane slave i zborne molitve uslijedio je navještaj riječi Božje nakon čega je biskup izrekao svoju homiliju.

Foto: Župa sv. Kuzme i Damjana Kuzminec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI