TEŠKA BITKA ZA ĐURĐEVAC Turci već stigli podno Staroga grada, večeras teško iskušenje za branitelje

Središnji događaj Picokijade počinje večeras u 21.30 sati svečanom povorkom pokrovitelja, organizatora i sudionika, a spektakularni prikaz Legende o Picokima pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića bit će u 22.30 sati


Autor: podravski.hr — 29.06.2013. / 14:13 Stil

ĐURĐEVAC – Današnji program đurđevačke Picokijade počeo je najslađom i najkraćom priredbom, izložbom domaćih starinskih kolača i ručnih radova čiji su kumovi bili Marija Borić i Adam Končić. Čak 34 udruge predstavile su svoje slastice i uratke, a tradicionalnu izložbu nije propustio ni general Mladen Markač, Počasni građanin grada Đurđevca.
Središnji događaj Picokijade „starta“ u 21.30 sati svečanom povorkom pokrovitelja, organizatora i sudionika od Doma kulture do Staroga grada, a spektakularni prikaz Legende o Picokima pod redateljskom palicom Krešimira Dolenčića počinje u 22.30 sati.
Za sve ljubitelje dobre kapljice Udruga vinogradara i voćara Đurđevac otvorila je svoju kušaonicu u podrumu zgrade bivše policije na Trgu svetog Jurja pa svi posjetitelji mogu uživati i u vinima đurđevačkih vinogradara. Jučer, u petak je, pak po prvi puta izveden scenski prikaz okupljanja turske vojske u režiji Željka Orača, a održanao je i natjecanje u pripremanju pilećeg paprikaša na kojem je nastupilo 25 ekipa. Najbolji paprikaš skuhala je ekipa Boričec iz đuređvačkog prigradskog naselja Suha Katalena.
Izvještavaju: Đuro Grčić, Darko Imbriša i Dinko Borozan
Na fotografiji: Sinoć prvi put izveden scenski prikaz okupljanja Turaka podno Staroga grada