Neurokirurzi iz Zagreba jučer u Koprivnici obavili operacije dvojice životno ugroženih pacijenata

Operiran je i koprivnički policajac u 50-im godinama koji je iznenada doživio težak moždani udar


Autor: podravski.hr — 19.06.2018. / 15:09 Aktualno

Ilustracija / Operacija u koprivničkoj bolnici

Mladić (17) koji je podno Kalnika kod Križevaca u nedjeljno poslijepodne pao s bicikla i glavom udario u drvo operiran je u koprivničkoj Općoj bolnici, ali stanje mu je i dalje kritično.
U Koprivnicu je iz Zagreba stigla vrsna neurokirurška ekipa s Rebra jer se mladića zbog teškog stanja nije smjelo transportirati. Pod budnim je nadzorom medicinskog osoblja Jedinice intenzivnog liječenja Opće bolnice u Koprivnici.
Nesretni je koprivnički biciklist u komi i priključen na uređaje za održavanje vitalnih životnih funkcija.
Prognoze u kojem će smjeru njegovo stanje otići nitko se ne usudi davati. Prstom sudbine, zagrebački neurokirurzi su vjerojatno istog dana spasili život poznatom koprivničkom policajcu, starom 50-ak godina, koji je prošlog tjedna iznenada pretrpio težak moždani udar s obilnim krvarenjem. Nakon što su operirali mladića, kako su već bili tamo operirali su i policajca čije je stanje također vrlo ozbiljno.
Mladić je stradao u nedjelju oko 18.40 sati tijekom vožnje biciklom. Spuštao se nizbrdicom iz smjera Kalnika i prebrzo ušao u oštri desni zavoj. Izgubio je nadzor, biciklom izletio izvan kolnika i udario glavom u drvo. Riječ je o biciklistu rekreativcu iz Koprivnice, a na Kalniku je bio s prijateljima.
Još nije potvrđeno je li mladić imao kacigu. Prema težini ozljeda glave koje je zadobio, vjerojatno nije. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA