Bivša djevojka optuženog bombaša: Nikola je nježan i drag, on ne bi mogao baciti bombu na čovjeka

Prvostupanjskom presudom osuđeni su svaki na šest godina zatvora, no tu je presudu Vrhovni sud ukinuo i vratio Županijskom sudu u Varaždinu na ponovno suđenje


Autor: podravski.hr — 01.02.2019. / 13:51 Crna kronika

Nikola Laboš u sudnici

Nakon niza vještačenja, saslušanja svjedoka i forenzičkih i medicinskih stručnjaka u ponovljenom suđenju Nikoli Labošu i Valentini Brunec, optuženima da su bombom pokušali ubiti Valentinina supruga Hrvoja krajem 2014. godine u Koprivničkome Ivancu, na raspravi održanoj na Županijskom sudu u Varaždinu svjedočila je Nikolina tadašnja djevojka Branka Bijelić.

Ta je 42-godišnjakinja, inače iz Petrinje, svjedočila u korist svog sada bivšeg dečka, optuženog Nikole Laboša, a način na koji ga opisuje zaista je proturječan strašnoj optužbi da je bacio bombu na ljubavničinog supruga.

– Nakon što je Nikola završio u istražnom zatvoru, tamo sam ga posjećivala. Nisam mogla vjerovati da bi učinio to za što se tereti i on mi je sam rekao da je u zatvoru završio ni kriv ni dužan. Nekoliko sam ga puta posjetila. Nisam mogla vjerovati da bi on tako nešto učinio jer se to ne uklapa u to kakva je on osoba. Nikola je nježan, simpatičan, drag. Moje je mišljenje da nije imao nikakve razloge učiniti takvo nešto i da to nije mogao. To se također nije uklapalo niti u naše životne planove. Oboje smo bili financijski stabilni i moćni, nije mi jasno zašto bi on takvo nešto učinio – rekla je Branka Bijelić.

Sutkinji Božici Mišak kazala je kako je s Nikolom bila u ozbiljnoj vezi koja je trajala od 2012. godine.

– Nikada nismo živjeli zajedno, ali smo se jako dobro slagali i razumjeli. Voljeli smo se i planirali zajednički život. S njim sam održavala kontinuirani telefonski kontakt. Redovito smo se čuli putem SMS i telefonskih razgovora na dnevnoj bazi – svjedočila je bivša Nikolina djevojka.

Na pitanje tužiteljice o drugoj strani intimnog života Nikole Laboša nije znala ništa.

– Nije mi poznato da bi, dok sam bila u vezi s njim, on održavao veze s još desetak drugih žena. Ne znam o kakvim bi se tu vezama moglo raditi. Planirali smo tijekom 2015. godine započeti zajednički život. Nismo se zbog posla viđali svaki tjedan, no svakako smo se viđali svaki mjesec – kaže.

Suđenje ivanečkim bombašima nastavlja se krajem veljače i na samom je kraju. Optuženi Nikola Laboš i Valentina Brunec više nisu u vezi. Oboje su na slobodi zato što je istekao maksimalni rok za njihovo držanje u istražnom zatvoru.

Prvostupanjskom presudom osuđeni su svaki na šest godina zatvora, no tu je presudu Vrhovni sud ukinuo i vratio Županijskom sudu u Varaždinu na ponovno suđenje. (ke)

FOTO: ŽELJKO HAJDINJAK / CROPIX