Bivši rukometaš i sportski djelatnik Stričević: U rukometu sam proveo lijepe dane, sad uživam u tenisu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Anđelko Stričević voditelj je Poslovnice FINA-e u Koprivnici, a u sportskom svijetu poznat je kao bivši rukometaš. Nisu to bile neke reprezentativne razine, ali igrao je u jakom klubu i jakoj ligi, a može se pohvaliti i jednim zlatnim odličjem iz najmlađih dana. Ipak, kad je rukomet u pitanju, ističe kako je tu najvažnije bilo druženje.

– S rukometom sam počeo u petom razredu osnovne, kod nastavnika tjelesnog Franje Šogorića u Virovitici. U to vrijeme Virovitica je bila hram muškog i ženskog rukometa, tamo je održano i Svjetsko prvenstvo za rukometašice. Tijekom srednje škole zaigrao sam za Viroviticu u hrvatskoj ligi, tamo sam proveo četiri godine, do odlaska u vojsku – prisjetio se Anđelko Stričević.

Anđelko Stričević čest je gost na Slavenovim utakmicama

Krenuo je na studij u Zagreb, a stigao je i poziv iz Borca, tada jakoga kluba koji je svoje utakmice igrao u staroj Kutiji šibica.

– Bili smo u Prvoj B ligi zapad, u kojoj su se natjecali klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Vojvodine. Između ostalih, Zagreb, Celje, Zamet, Krivaja… Ta je liga bila baš jaka, a i rukomet je tada bio znatno masovniji. U Borcu sam bio do 1986. godine, zajedno s braćom Udovičić i bivšim sucima Rudićem i Josićem. S nama su igrali i znanstvenik Igor Štagljar, kao i bivši šef Imunološkog zavoda Davorin Gajnik.

Stričević je igrao na poziciji lijevoga krila i bio jedan od nosioca igre. Karijeru je prvotno zaključio 1986. godine, ali se na nagovor iz Virovitice reaktivirao i odigrao još jednu sezonu, da bi se kasnije polako usmjerio na tenis i postao jedan od ponajboljih veterana u Koprivnici uz pomoć „Akademaca s Lošinja“.

– Ako gledamo strogo rezultatski, onda mi je najveći uspjeh osvajanje pionirskog prvenstva Hrvatske s Viroviticom. Igralo je tada za nas puno poznatih ljudi, poput suca Turudića, oca Manuela Štrleka, glumca Draška Zidara i Gorana Mrđena. Igranje za Borac u Prvoj B ligi bio mi je pečat karijere, kao i kasniji nastupi u toj ligi pod vodstvom trenera Zlatka Savnika, koji je nažalost kasnije izgubio život u prometnoj nesreći.

A kako je Virovitičanin Stričević postao Koprivničanac?

– Zahvaljujući supruzi!

Naravno, riječ je o Jasmini Stričević, predsjednici Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice.

– Fatalan je bio njezin dolazak poslije jedne utakmice Podravke u Viroviticu, vjenčali smo se 1989. godine. Imamo dvoje djece, Marija je rođena godinu kasnije, isto je rukometašica te sada živi i radi u Londonu u odvjetničkom uredu, a Marko je 91. godište te radi u Zagrebu.

U igračkim danima

S koprivničkim sportom Stričević je povezan sudjelovanjem u upravljačkim strukturama.

– Bio sam prvo u Upravi RK-a Podravka, potom u Nadzornom odboru u vrijeme preoblikovanja kluba, kad je Grad postao većinski vlasnik. Također sam sudjelovao u radu Stručne komisije s Božicom Palčić i Ivicom Palom.

I dalje je član Nadzornog odbora RK-a Podravka zadužen za struku. – Moramo reći da Podravka sigurno ide u dobrom pravcu. Sve dok je Podravka u Ligi prvakinja, to je za klub odlično, pogotovo sad kad kreće novi oblik natjecanja. Kad jednom uđeš, teško je izaći. No, u sportu treba znati isprovocirati sreću, a uvijek treba znati i poštovati da je i netko prije tebe nešto napravio.

FOTO Nikola Wolf / Privatan album

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI