Bivši šef branitelja i publicist osuđen. Pavković napastovao tek punoljetnu djevojku!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mladen Pavković, koprivnički novinar i publicist, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata ‘91., presudom Županijskog suda u Rijeci i pravomoćno je osuđen zbog kaznenog djela budne radnje.

Općinski sud u Koprivnici prije tri godine proglasio ga je krivim i osudio na sedam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Mora platiti i 500 kuna sudskih troškova i nadoknaditi 4.264 kune troška psihijatrijskog vještačenja. Putem svog branitelja, odvjetnika Krešimira Kraljica, Pavković se žalio na takvu presudu, predmet je u žalbenom postupku dodijeljen na odluku Županijskom sudu u Rijeci, a taj je sud 18. ožujka odbio Pavkovićevu žalbu i potvrdio prvostupanjsku presudu koprivničkog suda.

Prema presudi, Mladen Pavković proglašen je krivim jer je 22. srpnja 2013. godine tijekom prijepodnevnih sati u svom uredu u Dravskoj ulici u Koprivnici, “u cilju zadovoljavanja spolnog nagona”, prišao djelatnici koju je angažirao za poslove prijepisa, i “iznenada je protiv njene volje zagrlio i prislonio svoja usta na njena kojom prilikom je svoj jezik stavio u njena usta”. Djevojka je 2013. godine imala tek 18 godina.

Okrivljeni Mladen Pavković negirao je krivnju tijekom cijelog suđenja, ispitano je deset svjedoka, provedeno je i psihijatrijsko vještačenje, no sadržaj iskaza  nije nam poznat.

Kako je pisao Večernji list nakon otkrivanja slučaja, djevojka koju je Pavković seksualno uznemirio radila je preko studentskog servisa u njegovu izdavačkom poduzeću.

– Uglavnom sam pretipkavala rukopise s tematikom iz Domovinskog rata, a onda mi je dao čitati svoj rukopis erotskog sadržaja. Kazao je kako ga zanima je li to zanimljivo i treba li što mijenjati. U jednom me je trenutku pitao s koliko sam muškaraca spavala – objavio je Večernji list 2013. godine izjavu djevojke koju je Pavković, sada i sudski pravomoćno, napastovao.

– Govorio mi je da je on otvorena osoba, a da se ja ponašam “kao drvena Marija”. Prišao mi je i zagrlio me, a ja sam se izmaknula. Za nekoliko minuta ponovno je došao do mene, zagrlio me, rukom mi je podigao glavu i osjetila sam njegove usnice i jezik na svojim ustima – kazala je djevojka za Večernji list. Pavković je tada Večernjaku ustvrdio da djevojka laže te da je njezin otac branitelj koji je od njega tražio pomoć, a kako je nije dobio, okomio se protiv njega kako bi ga diskreditirao.

FOTO Arhiva

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI