Bivši Uzorov vozač bicikla Zidar: Hlebar samo šuti, udrugu je prodao

Podravski list profile
Ja sam član udruge skoro od osnivanja, a nikad članovi nisu imali pravo pitati niti znati što se događa - pita se Hodak

Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR) 1. svibnja prošle godine prenijela je svoj program skupljanja starog papira biciklima tvrtki Komunalac, koji je za preuzimanje vozila (jednog kombija, bicikla i prikolice) UZOR-u platio 7456 kuna, na koliko su procijenjena vozila, te preuzeo dva radnika. Nino Zidar jedan je od bivših UZOR-ovih vozača bicikala koji tvrdi da je Matija Hlebar, predsjednik udruge, uzurpirao vlast te da ne održava godišnje skupštine niti članovi udruge znaju što se dogodilo s novcem od prikupljenog papira i prodaje programa Komunalcu.

– Nikad mi Matija nije točno objasnio što se događa u udruzi niti kad je i je li uopće održana skupština. Ja sam član udruge skoro od osnivanja, a nikad članovi nisu imali pravo pitati niti znati što se događa. No, moram reći da smo imali korektan odnos kad sam skupljao papir, a poslije ništa – veli Nino Zidar.

Nino Zidar kaže da mu M. Hlebar ne želi dati informacije o Uzoru

Matija Hlebar kaže kako udruga posluje prema zakonu i nikakvog govora o eventualnim malverzacijama nema. – Udruga je poklonila svoj program lokalnoj zajednici i Komunalcu s kojima ga je partnerski razvijala i provodila od 2010. godine. Pritom nam je ključni cilj bio nastavak rada naših suradnika na programu. Nino Zidar bio je zaposlen u Udruzi 2013. godine, kroz program Radom za zajednicu i sebe. Nakon prelaska UZOR-ovog programa u okrilje lokalne zajednice, u nekoliko me navrata nazivao na mobitel i na ulici zaustavljao s upitima kako sam samo tako mogao Udrugu, koju je on gradio, prodati Komunalcu te koliki dio dionica i novca od te prodaje pripada njemu. Svaki put sam mu objasnio da Udruga nije prodana, već je samo lokalnoj zajednici poklonjen program/gospodarska djelatnost Teretnim biciklom do održive zajednice, da se nastavi raditi i razvijati u okrilju lokalne zajednice, uz očuvanje radnih mjesta naših suradnika – objasnio je Matija Hlebar.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti