Bivšoj djevojci prijetio da će je ubiti. Susjed se umiješao u sukob, ali dečko je izvadio nož…

Nasilni mladić osuđen je na - uvjetnu kaznu


Autor: podravski.hr — 14.02.2018. / 7:15 Crna kronika

Ilustracija / Provalio je u stan i napao bivšu djevojku

Teško je opisati što je u jednom stanu u koprivničkom kvartu Lenišće, nedaleko od sjedišta policije, pretrpjela nesretna djevojka. Njezin sada bivši dečko, koji očito ima ozbiljnih problema sa samim sobom, priredio joj je pravi pakao. Povod svega vjerojatno je bila neuzvraćena ljubav, no to se u presudi koju je ovih dana donio Općinski sud u Koprivnici precizno ne navodi.
Pakao je počeo oko 12.30 sati, najprije preko mobitela. Nesretnici je poslao SMS poruku na mobitel da će je ubiti. Iste večeri, oko 21.30 sati, došao je na ulazna vrata njezina stana. Pokušao je ući, no ona mu nije otvarala. Nabijao je vratima tako snažno da ih je šakama uspio razvaliti. Nakon toga je ušao u stan i krenuo na nedužnu djevojku.
– Nikada nisam digao ruku na ženu, ali tebe ću ubiti – izgovorio je uplašenoj djevojci s kojom je donedavno bio u vezi.
Nedužnu djevojku nastavio je napadati. Objema rukama ju je snažno odgurnuo tako da je sva jadna i nemoćna pala na krevet. Tako ju je stiskao rukama pritom neprekidno govoreći da će je ubiti. Djevojka se nekako uspjela izvući pritisaka ruku i pobjeći iz stana. Cijeli metež uznemirio je i stanare. Dok je djevojka bježala, mladić je krenuo za njom, no uhvatio ga je jedan od stanara i zaustavio ga tako da djevojka može pobjeći.
Bijesan na stanara koji ga je zaustavio, nasilnik je iz džepa izvadio preklopni nož koji je rastvorio i pokazao. Stanar se uplašio za svoj život i povukao se. No, u međuvremenu su stigli policajci i na vrijeme uhitili mladića prije nego što se dočepao djevojke koju je napadao.
Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Koprivnici nasilnik neće u zatvor. Ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo, neće na deset mjeseci u zatvor, na koliko je osuđen. Mora platiti i 500 kuna sudskog paušala. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA