Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Bivšu zvao, posjećivao, dnevno slao stotine poruka, prati i htio osramotiti…

Muškarac iz Rasinje pored Koprivnice nikako se nije mogao miriti s prekidom emotivne veze s djevojkom koja živi na području Varaždina pa ju je učestalim javljanjem, pozivima i praćenjem izmaltretirao do te mjere da ga je prijavila policiji. Kako je navela u kaznenoj prijavi, bili su u intimnoj vezi do Božića 2020. godine, no kada je ona prekinula s njim, na sve je moguće načine pokušavao doći do nje, što ju je jako uznemirilo.

‘Kaos’ nakon prekida

– Dok smo bili u vezi, gotovo svakodnevno dolazio je u moju kuću, bolje reći, samo je povremeno odlazio od mene. Nakon što sam prekinula tu ljubavnu vezu, s tim se nije mogao nikako pomiriti. Na sve je moguće načine pokušavao uspostaviti kontakt sa mnom. Kada bi dolazio k meni, govorila sam mu neka ode, da ću zvati policiju, a kada ga ne bih pustila unutra, lupao bi po prozoru kuće i ulazio u podrum kako bi ušao – ispričala je ojađena žena policajcima što je i navedeno službeno u kaznenoj prijavi protiv okrivljenog muškarca. Opisala je i još neugodnih iskustava zbog kojih se odlučila kazneno prijaviti svog bivšeg dečka.

Ima napadaje panike

– Svaki put kada se ne bih javila na mobitel slao mi je desetke poruka, ponekad i stotinu po danu ili bi me zvao na mobitel. U telefonskim razgovorima govorila sam mu da me ostavi na miru, da više ne dolazi k meni, no on ne bi odustajao. Grozio mi se da će mojoj djeci i svima ostalima putem novina i društvenih mreža reći kakva sam to ja osoba, a sve je to radio zahtijevajući da se s njim čujem. Gotovo svakodnevno dolazio je do moje kuće, pratio me je i nazivao i slao poruke iz kojih se vidjelo da u svakom trenutku zna gdje sam i s kim pričam. To me jako uznemirilo i bojim se za svoju sigurnost. Zbog svega imam zdravstvene probleme i česte napadaje panike te se zaključavam u kuću – ispričala je nesretna žena policajcima. Nakon podignute kaznene prijave, njezina bivšeg dečka najprije su ispitali policajci. Tijekom prvog ispitivanja na policiji negirao je kazneno djelo za koje ga je prijavila bivša djevojka pojašnjavajući kako su njih dvoje imali razmirice koje su riješili i da smatra da je ona kaznenu prijavu podnijela pod utjecajem svog bliskog rođaka.

“Sve je istina”

– Nije mi jasno koji mu je motiv za to, možda zbog posla koji smo radili zajedno – rekao je okrivljeni bivši dečko i rekao kako je dolazio k njoj kada ga je ona zvala i da su se povremeno čuli, te da to nikada s njegove strane nije bilo nametljivo. Rekao je još i kako misli da su ga “njih dvoje prevarili i kako je jedan u nizu”.

– Ako sam nešto i rekao loše o njoj, to je sve istina – rekao je okrivljeni dečko na policiji. No, na sljedećem je ispitivanju priznao sve za što ga je bivša djevojka teretila pojašnjavajući da ju je u toj mjeri kontaktirao jer je htio da mu vrati stvari. – Sada sam svjestan da sam pretjerao i da se nisam smio tako ponašati zbog čega iskazujem iskreno žaljenje i decidirano tvrdim kako se tako više nikada neću ponašati. Krećem dalje sa životom i trebao bih početi raditi i to u inozemstvu – kazao je na ispitivanju okrivljeni muškarac. Općinski sud u Varaždinu ovih mu je dana produljio izrečene mjere opreza zabrane približavanja, uhođenja, uznemiravanja te uspostave bilo kakvog kontakta sa svojom bivšom djevojkom. Dosad se izrečenih mjera pridržavao, no ako ih prekrši, završit će u istražnom zatvoru.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI