Bizaran događaj: Jedno jutro se probudila i mogla je čuti samo ženske glasove

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zamislite da se jednoga dana probudite i ne čujete svog supruga. Upalite televizor i ne čujete muškarce koji pričaju. Znate da nešto nije u redu s vama i čini vam se da ludite.

Odlučite otići specijalistu za uho, grlo i nos i provjeriti što se događa. Pojasnite simptome i shvaćate koliko bizarno zvučite. Možete čuti svog liječnika, no ne i pacijenta koji je upravo ušao u vašu bolničku sobu. Naravno, liječnika čujete jer vas liječi žena, dok je pacijent koji će s vama dijeliti sobu muškarac.

Ovaj bizaran scenarij dogodio se gospođici Chen koja živi u kineskom gradu Xiamenu. Kaže kako je legla u krevet osjećajući mučninu i zujanje u ušima, a drugi dan, kada je ustala, više nije mogla čuti ništa što joj je govorio njezin dečko, prenosi IFL Science.

U panici je otišla u bolnicu gdje su, u početku, svi bili iznenađeni njenim bizarnim simptomima koji su potpuno drugačiji od klasičnog gubitka sluha.

Naime, ono što se dogodilo jest da je gospođica Chen izgubila sluh samo za niske frekvencije. To pojašnjava zašto je mogla čuti samo ženske glasove, čija je frekvencija nešto viša od frekvencije muških glasova. Ovo neobično stanje pogađa svega jednog na 13 tisuća ljudi.

Liječnici su njezino stanje pripisali stresu jer je Chen rekla kako puno radi i loše spava.

– Ponekad se radi o genetskom poremećaju pa ljudi uopće ne čuju niske frekvencije, primjerice, šum hladnjaka im je potpuno nepoznat zvuk. Problem s ovim stanjem je što većina liječnika uopće ne zna za njegovo postojanje pa ga je teško dijagnosticirati, a i uzroci nisu posve poznati. Kod ove pacijentice smo zaključili da se radi o velikoj količini stresa te je vrlo važno da poremećaj odmah počnemo liječiti dostupnim metodama – rekla je liječnica koja ju je primila.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Odali počast poginulim i nestalim braniteljima

Izaslanstvo županijske veteranske udruge UDVDR-a i ogranka Koprivnica prisustvovalo je obilježavanju 29. godišnjice okupacije Laslova, kojeg su u velikosrpskoj agresiji puna 152 dana hrabro zajedno

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI