Bizaran zločin u našoj županiji: Adamićima netko iz zlobe posjekao 33 trsa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Policija koprivničko-križevačke županije prošli je tjedan izvijestila o nesvakidašnjem zločinu koji se dogodio između 30. lipnja i 4. srpnja u vinogradskom predjelu nedaleko mjesta Kolarec blizu Križevaca.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Policija navodi kako je tamo nepoznati počinitelj porezao nekoliko desetaka trsova vinove loze, oštetivši vlasnika za nekoliko tisuća kuna te da se traga za nepoznatim počiniteljem. Većinom oni koji se neovlašteno služe ili uzimaju  tuđu imovinu čine to iz koristoljublja, no ovdje je to netko učinio iz čiste  obijesti i da rastuži vlasnike. Pronašli smo oštećene, a radi se o vinogradu obitelji Adamić iz malog mjesta Pofuki nedaleko od Križevaca. Oni su šokirani  i tužni zbog ovakvog podmuklog čina.

Vinograd je u vlasništvu Franje Adamića i njegove supruge Štefice koji inače žive u Pofukima, a sam vinograd nalazi se u vinogradskom predjelu Kolarca. Razgovarali smo sa suprugom Šteficom koju smo zatekli upravo u vinogradu.

– Netko nam je porezao 33 trsa, mislimo u noći sa subote na nedjelju, a sve su zatekli suprug i sin kada su došli prskati. Najprije su vidjeli jedan osušen trs pa drugi i onda su shvatili da ih je netko dolje porezao i na kraju našli 33 takva. Ne znamo tko bi takvo nešto išao raditi, ali je sigurno netko tko je znao što radi jer je krenuo s trsovima bliže šumi, a dalje od ceste, gdje je bio skriven od mogućih pogleda. Dobro da je prestao i da nam nije uništio sve – rekla je još uvijek šokirana Štefica Adamić.

Dodala je kako je vinograd star 15 godina i da dosad nikad nisu imali problema, pa da čak nikad nisu primijetili da fali i jedna kanta grožđa. Ne može se procijeniti točna šteta, ni hoće li policija pronaći počinitelja, no Štefica kaže kako je za njih šteta neprocjenjiva.

– Radi se o sortnom vinogradu, graševini staroj 15 godini. Bili su tu vještaci iz Koprivnice, ali je to teško pronaći. Zemlja je suha, nema tragova, a iskreno htjeli bismo to više od ičega, da znamo tko je i zašto to učinio. Moj je suprug star 59 godina i čekati još 15 godina da trsovi narastu do veličine ovih uništenih je mnogo. Bolesti ionako napadaju svake godine. Ne pijem vino niti alkohol, ali stvarno volim raditi u vinogradu i to nam je nekakvo veselje i onda kad se nešto takvo dogodi, za nas je to neprocjenjiva i ogromna šteta – ispričala nam je Štefica.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI