BJEŽAO S DJETETOM U AUTU Policija ga potom privela na sud, a on im istog trena pobjegao

Vozilu su prišli policajci i jedan me je za kosu vukao iz vozila i tada su mi na ruke stavili lisice, pričao je mladić


Autor: podravski.hr — 20.05.2018. / 10:17 Crna kronika

Mladić je najprije bježao s djetetom na zadnjem sjedištu

Mladić (21) iz Starigrada kod Koprivnice napravio je dosta neugodnosti koprivničkim policajcima nakon što im je krajem srpnja prošle godine pobjegao iz gradskog Prekršajnog suda dok je priveden čekao na žurni prekršajni postupak. Četiri dana nakon toga sam se prijavio na policiju, a nedavno je zbog prometnih prekršaja na koprivničkom Prekršajnom sudu proglašen krivim i osuđen je na 30 dana uvjetnog zatvora, mora platiti 4.800 kuna i na pola mu je godine zabranjena vožnja.

Prema presudi sutkinje Đurđice Kenđelić, mladić je s djetetom na zadnjem sjedištu, koje nije bilo smješteno u sigurnosnu sjedalicu, 29. srpnja prošle godine bježao policajcima Ulicom braće Radića u Koprivnici. Konstantno se vozio lijevom prometnom trakom i jednom je prošao bez zaustavljanja na znaku “stop”. Uz to, nije imao položen vozački ispit za B kategoriju, te nije bio vezan.

Policajac koji ga je zaustavio na sudu je rekao kako su se službenim vozilom ‘krajcali’ s mladićem i da je vidio kako nije vezan sigurnosnim pojasom. Okrenuli su se i krenuli za njegovim automobilom, uključili ‘rotirke’ i pokušali ga zaustaviti. No, on se dao u bijeg, najprije makadamom Gradskog sajmišta, a potjera se odvijala Potočnom, Mažuranićevom i Starogradskom ulicom. Jurnjava za odbjeglim vozačem završila je u Ratarskoj ulici u Starigradu kada je mladić izletio na livadu nedaleko od kuće u kojoj živi. Policajac je sutkinji naglasio kako je vozač sam izašao iz automobila i da su ga vezali lisicama kako ne bi pobjegao.

No, mladić je na sudu imao drugačiju priču. Rekao je kako su ga policajci na silu izvukli iz automobila. Priznao je većinu prekršaja, no porekao je da nije bio vezan pojasom.

– Vozilu su prišli policajci i jedan me je za kosu vukao iz vozila i tada su mi na ruke stavili lisice. Uhitili su me i doveli na sud, no sa suda sam i pobjegao. Sada radim na moru, više ne vozim i mislim si uplatiti autoškolu – rekao je na sudu optuženi 21-godišnjak i zamolio sutkinju da ga ne kazni bezuvjetnim zatvorom jer se tek zaposlio i ostao bi bez posla.

Sutkinja je njegovu zamolbu uvažila i kaznila ga dosta strogo. Dobio je uvjetni zatvor uz rok kušnje od godine dana, novčanu kaznu mora platiti u roku od dva mjeseca, a uz to sve, dok položi vozački ispit, šest mjeseci neće smjeti upravljati osobnim automobilima. Što se tiče policajaca, nije poznato jesu li stegovno odgovarali zato što im je uhićenik uspio pobjeći iz zgrade suda. (ke)