Blagdan svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu: Glavno proštenje poslužilo i za proslavu postavljanja novog oltara

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župa svetih Kuzme i Damjana iz Kuzminca, proštenjem je proslavila blagdan nebeskih zaštitnika, svetih Kuzme i Damjana. Središnje misno slavlje predvodio je umirovljeni biskup Josip Mrzljak, a glavno župno proštenje poslužilo je i za proslavu postavljanja novog oltara u crkvi.

Za novi drveni oltar izdvojeno je 75.000 kuna koje je Župa osigurala dobrovoljnim prilozima župljana te kroz potpore Županije, Općine Rasinja i Varaždinske biskupije.

– U povodu našeg glavnog proštenja pozvali smo sve obitelji koje su dale svoj doprinos u nabavi novog oltara kako bismo im na taj način zahvalili. Dosad je kao oltar korišten drven stol, a želja nam je u idućoj godini postaviti i novi ambon – kaže Igor Radašić, župnik u Kuzmincu.

Posveta novog oltara, dodaje župnik, u planu je 14. studenoga. Dotad će u oltar biti ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca koje je Župa zatražila od Nadbiskupije.

Foto: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI