BLAGDANSKI POPUST Majstor: Ma Božić je, oprostit ću svojoj poznatoj klijentici sve što mi je dužna

Ona pak ima drugu priču: "Stalno obećava da će spomenik biti uskoro gotov i već sam mu prijetila da ću ga dati na sud", kaže ona


Autor: podravski.hr — 23.12.2017. / 8:01 Aktualno

Zdenka Želežić žali se na klesara

Zdenka Želežić iz Svetog Petra Čvrsteca, naselja u općini Svetog Ivana Žabna, već tri godine pokušava doći do svog nadgrobnog spomenika. Sve otkako je u lipnju 2014. godine dala polog klesaru iz susjednog mjesta da joj napravi portrete njenih roditelja i nje same.
– Nakon što su mi umrli roditelji, dogovorila sam s majstorom da im napravi slike, a odmah sam onda naručila i svoju, da se spomenik ne miče dvaput – objasnila je Z. Želežić i dodala kako su tada krenuli problemi.
Nakon prvog pologa od 400 kuna u lipnju, u srpnju je majstoru dala još toliko.
– Stalno obećava da će biti uskoro gotovo i već sam mu prijetila da ću ga dati na sud, pa je rekao da ćemo dogovoriti neku kompenzaciju umjesto da mu platim, pa je to propalo i od tada mi se više ne javlja – kazala je Zdenka i dodala kako su se u međuvremenu čak i susreli nekoliko puta i svaki put je uvjerava da će spomenik uskoro biti gotov.
– Ne znam više kome bih se obratila. Ne znam zašto je do toga došlo jer je i prije radio neke stvari za nas i uvijek je bilo sve u redu – zaključila je.
Prozvani klesar napominje kako nema riječi o tome da nije odradio posao i da izbjegava razgovor. Napominje kako je spomenik napravljen i završen već neko vrijeme, no problem je nastao kada ga nije uspio naplatiti.
– Odlučio sam da ću za sada prijeći preko iznosa od otprilike 2000 kuna koliko košta rad na spomeniku i da ću ga postaviti na groblje tako da pod blagdanima gospođa Zdenka može obići svoje najmilije – objasnio je klesar i dodao da nema namjeru ulaziti u sukobe ni sa kim jer predugo radi svoj posao.
– Svo ovo vrijeme natežemo se oko naplate. To je zapravo problem. Čak smo i pokušali s kompenzacijom, ali nije ni to išlo – razočarano je prokomentirao klesar. (go)

FOTO: Nikola Wolf.