BLAGDANSKI SPEKTAKL U REKI Autentične žive jaslice u “Božićnoj glazbenoj igri”

Idući scenski prikaz održat će se u nedjelju 30. prosinca, na blagdan Svete Obitelji u 17 sati, te u nedjelju 6. siječnja, na blagdan Sveta tri Kralja u 20 sati ispred župne crkve Presvetog Trojstva u Reki


Autor: podravski.hr — 25.12.2012. / 15:53 Stil

REKA – Već treću godinu za redom u Župi Presvetog Trojstva Reka kod Koprivnice upriličili su velike žive jaslice na prostoru od 200 četvornih metara. Izradili su štalicu, torove za žive životinje, odnosno pravi Betlehem u malom. Scenografiju čine štalica sa živim Josipom i Marijom koji čuvaju malo djetešce Isusa, torove s magarcem, ovcama i konjem, svratište, građani Betlehema, kostimirani pastiri i tri kralja.
jaslice5
Igrokaz pod nazivom „Božićna glazbena igra“ upriličen je na Badnjak prije polnoćke, a idući scenski prikaz održat će se u nedjelju 30. prosinca, na blagdan Svete Obitelji u 17 sati, te u nedjelju 6. siječnja, na blagdan Sveta tri Kralja u 20 sati ispred župne crkve Presvetog Trojstva u Reki.
jaslice3
Inicijator, pokretač i graditelj velikog projekta je Andrej Bunić uz pomoć svih župljana te župnika vlč. Marija Križanca. U igrokazu sudjeluju mladi iz zajednice, ministranti, župni i dječji zbor, te ženski vokalni ansambl uz vodstvo prof. Kristine Bunić Lovrek.
jaslice2
IZVJEŠTAVA: NIKOLA WOLF