BLISKI SUSRET Provalnik ga u gluho doba probudio u kući: “Nisam se uplašio, pa to mi je susjed”

Nisam se uplašio, pa poznajem čovjeka, to mi je susjed – kratko je odgovorio Jazvec


Autor: podravski.hr — 22.04.2018. / 10:34 Crna kronika

Gospodin Drago priča o bliskom susretu s provalnikom

Drago Jazvec (85) iz Zablatja kod Koprivnice doživio je prizor od kojeg se ledi krv u žilama. Naime, on je nekidan oko dva sata u noći u svojoj kući zatekao provalnika. Lopov ga je probudio, jer je, da bi ušao u kuću, morao razbiti prozor.
Drago je već duboko spavao. Međutim, zvukovi lomljenja stakla i ljudskih koraka vratili su ga natrag u javu. No, prizor kojeg je zatekao, bio je kao u snu.
– Po zvukovima sam shvatio da mi je netko u kući. Baš kad sam upalio svjetlo na noćnoj lampici pokraj kreveta, provalnik je otvorio vrata sobe. U tom trenutku gledali smo jedan drugoga. Kada je provalnik došao k sebi, jurnuo je prema izlazu i otključao izlazna vrata, jer je ključ bio u bravi te odjurio u noć – tumačio je Drago Jazvec, a prema dojmovima lako je bilo zaključiti da se provalnik više uplašio.
– On nije znao da spavam u prostoriji u kojoj boravim preko dana, pa nije očekivao da će me zateći tu, a mislio je da vrijedne stvari, kojih nemam, držim u toj prostoriji. Vidjelo se po izrazu njegovog lica da nije očekivao da će me naći ovdje – objasnio je Drago, koji nam je na pitanje je li se uplašio dao neočekivani odgovor.
– Nisam se uplašio, pa poznajem čovjeka, to mi je susjed – kratko je odgovorio Jazvec koji je u prošlosti imao problema s lopovima koji su mu krali novac kojeg je dobio od prodaje zemlje.
Koprivnička policija koja je izašla na teren radi na rješavanju slučaja i točnom utvrđivanju identiteta nepozvanog gosta u kuću Drage Jazveca. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF