Bliži se Martinje: Velika špelancija sa 30 vinskih biškupa ove subote

Omiljeni datum za svakog vinara sve više se bliži: Iako 11. studenoga pada na tek idući četvrtak, Velika martinjska špelancija zakazana je već za ovu subotu, i to sa čak 30 vinskih biškupa.

Događaj organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a detalji su predstavljeni na današnjoj press konferenciji i to u restoranu Avalon, na lokaciji Koprivničancima jako dobro poznatog nekadašnjeg restorana Crna gora.

Petnaeste po redu Velike martinjske špelancije održat će se u dobro grijanom šatoru, a pazit će se i na epidemiološke mjere. Posjetitelji će morati na ulazu dati na uvid covid potvrdu, a pri ulasku u šator bit će moguće obaviti i testiranje, i to besplatno.

Objava početka ovogodišnje vinobe kreće u 18 sati, kada će se birati Veliki meštar ceremonijala, a koji će potom održati uvodnu riječ. Zatim će novi Martinjski meštri imati prigodnu vinifikaciju.

Objava početka krštenja mošta očekuje se oko 18:45, a u 19 sati moći će se degustirati vina od vinara s područaj naše županije, a moći će se i kušati hrana s vinom, koju priprema Popdravka, uz ostali program. Za zabavni dio uz glazbu pobrinut će se Tamburaški sastav Dangube.

Foto: Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI