BOGME TEŠKA KRAĐA Lopovi ukrali skelu tešku dvije tone pa se vratili po kliješta. U zao čas…

Uz pomoć traktora drski su kradljivci izvukli skelu iz Drave, dizalicom je utovarili na traktorsku prikolicu i odvezli u svoje dvorište. No, zaboravili su alat pa su se vratili po njega


Autor: podravski.hr — 27.02.2013. / 7:49 Crna kronika

Skelu na Dravi tešku čak dvije tone drski su lopovi ukrali Franji Smrčeku, ali veselje zbog prebogatog ‘ulova’ nije im dugo trajalo. Već drugi dan ‘ćopili’ su ih policajci i kazneno prijavili za tešku krađu. A ova je krađa, bogme, bila prilično ‘teška’.
Kradljivci su ukrali skelu u Starogradačkome Marofu pokraj Pitomače. Lopov (27) iz Starogradačkog Marofa i njegov kompanjon (39) iz Pitomače uz pomoć traktora izvukli su skelu iz Drave, dizalicom je utovarili na traktorsku prikolicu i odvezli u Pitomaču kod 39-godišnjaka. Njihov je plan, kaže vlasnik Franjo Smrček, bio izrezati skelu na komade i prodati je kao staro željezo.
– Supruga Kata u ponedjeljak predvečer bila je u dvorištu te je vidjela kako traktor prevozi nekakav stroj. Sasvim slučajno pozvala me i odmah mi se učinilo da sam na prikolici vidio svoju skelu. Otišao sam u Starogradački Marof i uvjerio se da skele nema te sam odmah krađu prijavio policiji – priča nam Smrček.
Na mjestu krađe, dodaje, lopovi su ostavili kliješta po koja su se vratili pa su im policajci vrlo brzo ušli u trag.
– Skela je stara 40 godina i vrijednost joj je procijenjena na 10.000 kuna. No, za nas ima puno veću vrijednost jer nam služi kao jedini prijelaz na drugu obalu Drave gdje imamo dosta zemljišta – kaže Franjo Smrček.
Izvještava: DINKO BOROZAN