BOJKOT NASTAVE Problematičnog učenika žele smjestiti u odgojni dom, majka se oštro protivi

Više puta on je djeci prijetio da će ih zaklati, a u školu je dolazio s nožem. Kako je zbog svog ponašanja već bio smješten u odgojnim ustanovama, s pravom smatramo da bi mogao nauditi našoj djeci – upozoravaju roditelji


Autor: podravski.hr — 15.03.2019. / 11:57 Aktualno

Problematični učenik prije par godina pao je s krovišta školske sportske dvorane

U Osnovnoj školi Gola kod Koprivnice nastava se odvija normalno iako su roditelji prijetili da će nastaviti bojkotirati dolazak djece zbog problema s 15-godišnjim učenikom.

Učenik na kojeg roditelji “upiru prstom” u međuvremenu je hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici i čeka se odluka suda hoće li biti smješten u odgojnu ustanovu ili vraćen u obitelj. Neslužbeno smo doznali da nadležne institucije predlažu da se 15-godišnjak smjesti u Odgojni dom na Malom Lošinju, no njegova majka tome se oštro protivi. Škola je u međuvremenu dobila i zaštitarsku službu.

U slučaju da sud donese odluku o njegovom povratku u obitelj, 15-godišnjak će ponovno pohađati školu u Goli, što je za roditelje ostalih školaraca neprihvatljivo. Oni i dalje smatraju da je 15-godišnjak ozbiljna prijetnja za sigurnost naše djece.

– Više puta on je djeci prijetio da će ih zaklati, a u školu je dolazio s nožem. Kako je zbog svog ponašanja već bio smješten u odgojnim ustanovama, s pravom smatramo da bi mogao nauditi našoj djeci – upozoravaju roditelji.

Problemi s 15-godišnjakom, dodaju oni, krenuli su odmah na početku ove školske godinu u rujnu kad je odlukom suda vraćen u obitelj i školu u Podravini.

– On je prijetio i učiteljima i djelatnicima škole pa su mu izrečene brojne odgojne mjere koje nisu imale nikakav utjecaj na njegovo ponašanje. On je nastavio verbalno zlostavljati našu djecu pa smo bojkotom nastave skrenuli pozornost na problem – zaključuju roditelji. (db)

FOTO: NIKOLA WOLF