BOJKOT NASTAVE Problematičnog učenika žele smjestiti u odgojni dom, majka se protivi

Podravski list profile
U slučaju da sud donese odluku o njegovom povratku u obitelj, 15-godišnjak će ponovno pohađati školu u Goli

U Osnovnoj školi Gola kod Koprivnice nastava se odvija normalno iako su roditelji prijetili da će nastaviti bojkotirati dolazak djece zbog problema s 15-godišnjim učenikom.

Učenik na kojeg roditelji “upiru prstom” u međuvremenu je hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici i čeka se odluka suda hoće li biti smješten u odgojnu ustanovu ili vraćen u obitelj. Neslužbeno smo doznali da nadležne institucije predlažu da se 15-godišnjak smjesti u Odgojni dom na Malom Lošinju, no njegova majka tome se oštro protivi. Škola je u međuvremenu dobila i zaštitarsku službu.

U slučaju da sud donese odluku o njegovom povratku u obitelj, 15-godišnjak će ponovno pohađati školu u Goli, što je za roditelje ostalih školaraca neprihvatljivo. Oni i dalje smatraju da je 15-godišnjak ozbiljna prijetnja za sigurnost naše djece.

– Više puta on je djeci prijetio da će ih zaklati, a u školu je dolazio s nožem. Kako je zbog svog ponašanja već bio smješten u odgojnim ustanovama, s pravom smatramo da bi mogao nauditi našoj djeci – upozoravaju roditelji.

Problemi s 15-godišnjakom, dodaju oni, krenuli su odmah na početku ove školske godinu u rujnu kad je odlukom suda vraćen u obitelj i školu u Podravini.

– On je prijetio i učiteljima i djelatnicima škole pa su mu izrečene brojne odgojne mjere koje nisu imale nikakav utjecaj na njegovo ponašanje. On je nastavio verbalno zlostavljati našu djecu pa smo bojkotom nastave skrenuli pozornost na problem – zaključuju roditelji.

FOTO: NIKOLA WOLF

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti