BOJKOT Zbog problematičnog učenika koji dolazi s nožem roditelji djecu ne puštaju u školu!

U slučaj smo uključili i Županiju i druge mjerodavne institucije i to je sve što mogu reći o ovom slučaju. Razumijemo zabrinutost roditelja i nadam se da će problem biti riješen – kaže ravnatelj


Autor: podravski.hr — 01.03.2019. / 11:19 Aktualno

Dječaka su s nižeg krovišta dvorane spašavali vatrogasci i policija

Roditelji učenika Osnovne škola Gola odlučili su da će njihova djeca od danas bojkotirati nastavu sve dok se ne riješi problem s 15-godišnjim učenikom koji u posljednja dva mjeseca sustavno verbalno maltretira njihovu djecu. U matičnu školu u Goli danas je od 130 učenika došlo samo njih 15 pa nastave nije bilo, a roditelji ističu kako će nastaviti bojkot.

– Taj 15-godišnjak s nožem dolazi u školu i prijeti našoj djeci kako će ih zaklati. Stalno ih verbalno zlostavlja i djeca su u strahu jer bi on mogao učiniti ono što govori – pričaju nam jučer roditelji školaraca.

Redakciji Podravskog još u ponedjeljak je najavljeno da će se dogoditi bojkot ako mjerodavni ništa ne poduzmu.

Inače, riječ je o učeniku koji je potkraj 2017. pao s krovišta sportske dvorane u školi u Goli, zbog čega su na terenu bili policija, hitna i vatrogasci, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Učenik u ponedjeljak se autobusom koji prevozi školsku djecu odvezao u Gotalovo gdje je vrijeđao 39-godišnjakinju i prijetio joj zbog čega su ga policajci priveli, ali je vrlo brzo pušten na slobodu. Taj događaj bio je povod roditeljima da odlučno krenu u rješavanje problema.

– Škola čini sve što je u njenoj moći da se riješi problem, ali ostale institucije očito ne rade ono što bi trebale pa je 15-godišnjak i dalje prijetnja za našu djecu. Od ravnatelja škole je 15-godišnjak dobio suspenziju od sedam dana, a ona je istekla danas, u petak pa smo odlučili da naša djeca ne dođu na nastavu. Ravnatelj mu je danas izdao novu suspenziju, no jedino rješenje je da ga se isključi iz škole. Ako se našoj djeci ne zajamči sigurnost i dalje ih nećemo slati u školu – priča nam danas jedna zabrinuta majka školarca koji pohađa tu školu.

Hrvoje Matić, ravnatelj Osnovne škole Gola ističe kako škola čini sve što je propisano zakonom.

– U slučaj smo uključili i Županiju i druge mjerodavne institucije i to je sve što mogu reći o ovom slučaju. Razumijemo zabrinutost roditelja i nadam se da će problem biti riješen – kaže Hrvoje Matić. (db)

Policija je potkraj 2017. obavljala očevid i obavijesne razgovore ispred dvorane u Goli

FOTO: NIKOLA WOLF