Bolja i od banane! Bogata esencijalnim nutrijentima koji jačaju imunitet!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jesen je stigla, a s njom i ukusne i zdrave namirnice koje smo jedva čekali. Iako je ljeto poznato po raznom voću koja dozrijeva tijekom toplih dana, mnogima najdraže voće i povrće dozrijeva upravo tijekom jeseni, a jedna od namirnica koju svi obožavaju je – bundeva.

Bundeva je bogata esencijalnim nutrijentima koji jačaju i čuvaju imunitet.

Bundeva je i puna vlakana i sadrži manje od 30 kcal na 100 grama. Ako pojedete malo bundeve prije obroka, unijet ćete manje kalorija tijekom obroka.

Šalica kuhanog pirea od bundeve sadrži više od 200 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina A, koji čuva vid. Također, bundeva je bogata karotenoidima, spojevima narančaste boje, uključujući i beta karoten koji tijelo pretvara u vitamina A.

Bundeva ima antioksidativna svojstva i beta karoten, a biljni steroli u sjemenkama bundeve povezani su s prevencijom određenih vrsta karcinoma.

Jeste li znali da kuhana bundeva sadrži više kalija nego banana? Kalij pomaže vratiti ravnotežu elektrolita nakon teškog treninga i čuva mišiće pa tijekom sezone bundeva svakako barem jednom napravite ukusnu krem juhu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Mališani uživali u pričaonici

Dječji odjel Gradske knjižnice Đurđevac u povodu Mjeseca knjige priredio je večer kreativnog pripovijedanja uz Jelenu Premec, odgojiteljicu u koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica, koja se

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI