BOLJE DA JE GORE Gradonačelnik: Da, bolje je za vas da vam je cesta prašnjava i neasfaltirana

Prometnica spaja Selnik s ludbreškom obilaznicom i zapravo je prečac koji mnogi koriste ako idu u smjeru Varaždina


Autor: podravski.hr — 24.10.2017. / 14:59 Aktualno

Božica Matolić svaki dan na posao ide po makadamskoj stazi

Varaždinska ulica u Selniku jedina je neasfaltirana ulica u tom prigradskom naselju. Točnije, asfaltiran je samo jedan dio te ulice i to do posljednje kuće u nizu, a dalje se nastavlja makadamska staza.
Prometnica spaja Selnik s ludbreškom obilaznicom i zapravo je prečac koji mnogi koriste ako idu u smjeru Varaždina. U blizini se nalaze i brojni gospodarski objekti gdje Selničani rade. Budući da je put u nešto lošijem stanju, posebno je teško onima koji na posao idu biciklima ili pješice, a posebice za kišnih dana.
– Radim u obližnjoj trgovini i na posao idem biciklom. Bilo bi mi mnogo lakše kada bih išla po asfaltiranoj stazi – objasnila nam je protekli tjedan Božica Matolić, stanovnica Selnika.
Problem s makadamskom stazom osjete i žitelji posljednjih kuća jer prašina od vozila koja prolaze diže se i dolazi u njihova dvorišta.
Upitali smo ima li gradska uprava planove kako bi asfaltirala ovu prometnicu, ali za sada, a kako izgleda, niti ubuduće, to se neće dogoditi.
– Asfalt ide do zadnje kuće. No, nemamo planove vući ga do spajanja s obilaznicom. Ovo sada služi kao poljski put za traktore, a kada bismo ga mi proširili i asfaltirali, za nekoliko dana postao bi frekventan pravac za sva vozila, pa i ona teretna. Upravo zbog toga ne mislimo asfaltirati prometnicu do kraja. Moje je mišljenje da je tako i bolje za mještane Varaždinske ulice – objasnio je Dubravko Bilić, gradonačelnik. (md)
FOTO: NIKOLA WOLF