BOLJE DA PROPADA: Kako nas je zapaljeni madrac podsjetio na konačište

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Niti nakon 13 godina nakon što je Vlada Republike Hrvatske obećala zgradu tzv. konačišta u Kolodvorskoj ulici dati Gradu Koprivnici, još se uvijek ništa od toga nije realiziralo, osim što je od kraja 2015. godine zgrada zbog nepodmirenih dugovanja prešla iz vlasništva HŽ Infrastrukture u vlasništvo države, odnosno tadašnjeg Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

No, zato se u samoj unutrašnjosti zgrade nešto zbiva, unatoč tomu što je zapuštena, devastirana i potencijalno opasna za građane koji onuda prolaze. Naime, u ponedjeljak je u zgradi buknuo požar, a kako su nam rekli koprivnički vatrogasci, zapalio se madrac unutar zgrade. Dakle, netko je prostorije zgrade, očito, koristio za (povremeno) stanovanje, a tko je uzrokovao požar na madracu te skoro zapalio čitavu zgradu, možemo samo nagađati.

Srećom, do veće štete na već ionako oštećenom objektu nije došlo, vatrogasci su brzo ugasili vatru. Posljednji put o ovom ruglu u širem središtu grada pisali smo prije točno godinu dana, a od onda Ministarstvo državne imovine nije pokrenulo nikakve akcije da se zgrada konačno da Gradu Koprivnici ili da se bilo što drugo s njom poduzme.

Tada nam je neslužbeno rečeno da Ministarstvo radi na tome da se sve takve i slične nekretnine daju na upravljanje lokalnim jedinicama te da bi Grad trebao poduzeti korake kako bi čim prije dobio zgradu na upravljanje. Podsjetimo, gradonačelnik Jakšić ovu je informaciju vrlo odrješito komentirao riječima da nije na Gradu da ministarstvo na čelu s HDZ-ovim ministrom svake godine podsjeća na odluke koje je donijela HDZ-ova Vlada.

– Izgleda da ministarstvo ne zna s takvim nekretninama upravljati, jer da znaju ne bi toliko nekretnina stajalo zapušteno i ne bi propadalo kad bi lokalne vlasti preuzele stvar u svoje ruke – kazao je tada gradonačelnik Jakšić te nam i prošlog tjedna potvrdio da se u ovih godinu dana baš ništa nije dogodilo po pitanju budućnosti zgrade koja je samo još više propala u posljednjih godinu dana.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI