BOLNICA: NISMO KRIVI Evica je u bolnicu došla na nogama, a kući u sanitetu, tri dana kasnije je umrla

Evica Beti, dugogodišnja srčana bolesnica, primljena je u bolnicu u nedjelju 8. travnja zbog otežana disanja, a otpuštena je u petak 13. travnja oko 17 sati


Autor: podravski.hr — 30.04.2018. / 16:52 Aktualno

Evičina kći želi saznati pravu istinu/ilustracija

Koprivnička bolnica oglasila se o optužbi Koprivničanke Biserke Kovačić, koja je bila ustvrdila kako je njezina 85-godišnja majka Evica Beti umrla nekoliko sati nakon otpusta s kardiološkog odjela zbog toga što joj je dan pogrešan lijek.

– Gospođa Kovačić je u Jedinicu za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite uputila pismenu pritužbu na liječenje svoje majke, gospođe Beti. Temeljem toga naložio sam detaljno ispitivanje i analizu svih podataka koji se tiču boravka gospođe Beti u našoj bolnici. Provedena je detaljna analiza kompletne medicinske dokumentacije, liječničke i sestrinske. Zatraženo je i pismeno očitovanje pročelnika Službe za internističke djelatnosti, voditelja Odjela za kardiologiju kao i ostalih liječnika i drugog medicinskog osoblja uključenih u liječenje gospođe Beti. Iz svega navedenog zaključeno je da je liječenje gospođe Beti provedeno po svim pravilima medicinske struke, a rezultiralo je poboljšanim stanjem po otpustu iz bolnice – kazao je ravnatelj dr. Mato Devčić.

 

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici

 

Evica Beti, dugogodišnja srčana bolesnica, primljena je u bolnicu u nedjelju 8. travnja zbog otežana disanja, a otpuštena je u petak 13. travnja oko 17 sati. Isti dan pola sata prije ponoći umrla je. Njezina kći tvrdi kako je tome glavni razlog neuroleptik Haldol, koji je majka primala od utorka, nakon čega joj se stanje jako pogoršalo.

– Ja zasad nisam dobila nikakav odgovor iz bolnice na svoju pritužbu. U odgovoru koji ste dobili vi uopće se ne spominje Haldol i to da se ne smije davati srčanim bolesnicima. Stanje poboljšano? Pa, majka je u bolnicu došla na nogama, ona se mogla popeti na treći kat, a vraćena je sanitetom nepokretna. Uvjerena sam da je davanje Haldola mojoj majci od utorka do petka značilo njezinu smrt i učinit ću sve što je u mojoj moći da doznam istinu – komentirala je Biserka Kovačić. (hš)

FOTO: Dubravko Vutuc/Ilustracija