BOLNICA ZABRANILA POSJETE Na odjelu interne gripom se zarazili pacijenti i medicinsko osoblje

Dobili smo potvrđene nalaze iz Zagreba da pacijenti s internog odjela imaju gripu, a dobili su je i neki zaposlenici koji su sada ostali kod kuće na liječenju, potvrdio nam je ravnatelj bolnice dr. Petar Stapar


Autor: podravski.hr — 08.02.2013. / 16:25 Aktualno

KOPRIVNICA – Gripa se polako širi u našoj županiji, no prave, veće epidemije još nema. Probleme su imali u koprivničkoj Općoj bolnici gdje su oboljeli i pacijenti i medicinsko osoblje na odjelu interne pa su stoga zabranjeni posjeti.
– Dobili smo potvrđene nalaze iz Zagreba da pacijenti s internog odjela imaju gripu, a dobili su je i neki zaposlenici koji su sada ostali kod kuće na liječenju. Zbog toga je sazvano Povjerenstvo za bolničke infekcije i kako bismo spriječili širenje epidemije i zaštitili ostale pacijente, zabranili smo posjete na odjelu interne i jedinice intenzivnog liječenja – rekao je ravnatelj bolnice dr. Petar Stapar i dodao da su na jedinici intenzivnog liječenja najteži pacijenti i kod njih gripa može biti fatalna.
Na ostalim odjelima u bolnici također se preporučaju tek nužne posjete, odnosno da pacijentima ne dolazi više od jednog posjetitelja.
Dr. Darko Radiček, šef epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo, kazao je kako u četiri tjedna praćenja imaju 263 registrirana oboljela od gripe.
– Dvije trećine oboljelih su djeca i mladi do 20 godina. Prava epidemija još nije stigla, proteklih godina imali smo oko 2200 oboljelih od gripe – zaključuje Radiček.
Izvještava: ADELA SOČEV