BOMBA IZ KOPRIVNICE Mišel Jakšić: Šef SDP-a Davor Bernardić mora otići, a s njim i cijeli vrh stranke!

Ne razmišljam o kandidiranju za predsjednika stranke, niti na bilo koji način sudjelujem u pričama oko eventualne kandidature - ističe on


Autor: podravski.hr — 11.06.2018. / 11:06 Aktualno

Mišel Jakšić (SDP Koprivnica) i Davor Bernardić, predsjednik stranke

Šef SDP-a Davor Bernardić mora odstupiti, a bilo bi najpoštenije da se provedu izbori na svim razinama u stranci: za predsjednika, potpredsjednike, Predsjedništvo i Glavni odbor. Poručio je to danas SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u velikom razgovoru za portal Telegram.
– Mislim da su novi izbori jedini put da prestanemo s ovim starim kadroviranjem, strančarenjem. Snažna projektna kampanja može suzbiti ono što imamo sada u SDP-u; šalabahtere, pregovore i slaganje u tabore. To ništa nije s ciljem da SDP bude bolji, nego samo da netko dođe do neke fotelje i funkcije. Takvo je stanje danas – upozorio je Jakšić.
Ovakav istup dodatno je uzdrmao SDP jer dolazi iz utvrde kojom ta stranka vlada već 18 godina. Čini se kako se nešto ozbiljno kuha unutar SDP-a, a vrijeme će pokazati u kojem će se smjeru sve otići.
– Dajem sve od sebe već u ovom trenutku da pomognem svojoj stranci kako bismo nadvladali sadašnje podjele i pronašli dovoljno mudrosti kako bi se okupili na ideji snažnog SDP-a i moderne Hrvatske. Ne razmišljam o kandidiranju za mjesto predsjednika stranke, niti na bilo koji način sudjelujem u kakvim pričama oko eventualne kandidature – odgovara koprivnički gradonačelnik o svojim ambicijama.
Na pitanje o odnosima sa Zvonimirom Mršićem, bivšim gradonačelnikom i direktorom Podravke, Jakšić ističe kako je “on izabrao svoj put u biznisu”
– Ja mu mogu jedino zaželjeti da dobije pozitivne ocjene zbog svog angažmana u Agrokoru. Ako gledamo na Mršića kao političara, onda je čudno što se prihvatio toga, a ako gledamo na njega kao gospodarstvenika, onda nije. Međutim, njegove izjave i potezi pokazuju da on sebe gleda kao gospodarstvenika – tumači Jakšić.
Cijeli intervju s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem možete pročitati na portalu Telegram.hr.
FOTO: NIKOLA WOLF