Bomba iz Ludbrega: Tvrtka Zlatka Canjuge ulaže u novi veliki trgovački centar

Ludbreg će dobiti još jedan trgovački centar vrijedan oko 25 milijun kuna, koji će graditi tvrtka Zlatka Canjuge. Naime, tvrtka ENS u njegovu vlasništvu poslala je ponudu za kupnju zemljišta u gradskom vlasništvu na javni natječaj koji je raspisao Grad Ludbreg.

Mjesto budućeg centra

Radi se o parceli između postojećeg trgovačkog centra (Spara) i ludbreškog svetišta, točnije parceli odmah do parcele s postojećim centrom. Tvrtka je spremna za zemljište površine 7372 metra četvornih u gradski proračun uplatiti nešto više od dva milijuna kuna, a to će se uskoro i dogoditi jer je Gradsko vijeće ove srijede na sjednici sazvanoj samo zbog te točke prihvatilo ponudu tvrtke ENS.

Plan je da se u najviše dvije godine na toj čestici izgradi centar veličine kao i postojeći, ali na površini nešto većoj od 3200 četvornih metara.

U trgovačkom centru planira se zapošljavanje 40-ak radnika. Smatram da bi izgradnja novog trgovačkog centra, uz već postojeći trgovački centar sagrađen na susjednoj čestici, dodatnom površinom, proširenjem ponuđenih trgovačkih i uslužnih sadržaja i novim asortimanom značajno podigla trgovačku ponudu te time pridonijela razvoju lokalne zajednice i otvaranju novih radnih mjesta u gradu Ludbregu i okolici – naveli su iz tvrtke ENS svoj poslovni plan.

Zlatko Canjuga

Da misle ozbiljno, dokazali su i izvatkom iz svog bankovnog računa u kojem stoji da trenutačno raspolažu s 37 milijuna kuna u „kešu“.

Zlatko Canjuga široj javnosti poznat je po svom političkom djelovanju u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Njegov strelovit politički uspon dogodio se 1994. godine kada je izabran za glavnog tajnika HDZ-a. Bio je član Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti u uredu Predsjednika Republike. Godinu dana kasnije imenovan je za savjetnika Predsjednika za društvene djelatnosti.

Također, bio je i saborski zastupnik, i vrlo blizak suradnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a šira javnost pamti ga kao predsjednika NK-a Croatia, u doba kad je NK Dinamo nosio to ime, koje je izazvalo mnogo kontroverzi. Nakon smjene vlasti 2001. godine Zlatko Canjuga nestaje s političke scene i baca se u poduzetničke vode.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI