Bore se protiv odlazaka: Županija pomaže liječnicima sufinancirati stambene kredite

Podravski list profile

Župan Darko Koren i direktorica Regije Sjeverne i Središnje Hrvatske Privredne banke Zagreb Martina Kožulj Omazić potpisali su danas u prostorijama Županijske uprave ugovor o suradnji za odobravanje stambenih kredita liječnicima zaposlenima u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Koprivničko- križevačka županija.

Županija će subvencionirati dio redovnih kamata na stambene potrošačke kredite u visini od 1,50 postotnih poena od ukupne kamatne stope, tijekom prvih sedam godina otplate kredita.

– Time se aktivno uključujemo u provedbu nove mjere koja za cilj ima stvaranje još boljih uvjeta za liječnike te povećanje zdravstvenog standarda na području Koprivničko-križevačke županije – rekli su u Županiji, a mjera prati potrebe zdravstvenog sustava koji zbog odljeva radne snage prolazi kroz izazovno razdoblje te kako će, navode, uvjeti koje će stvoriti Županija i poslovne banke uvelike pomoći da se negativni trend odlazaka liječnika  prekine.

Župan Darko Koren i direktorica Regije PBZ Marina Kožulj Omazić

– Vjerujem kako će ova naša inicijativa potaknuti i ostale da se priključe kako bi stvorili uvjete za ostanak liječnika u našoj županiji i Hrvatskoj. Glavni nam je cilj motivirati ih da ovdje žive i rade, a ovakvim programima i mjerama koje smo osmislili ispunjavamo naš zadatak u poboljšanju cjelokupnog zdravstvenog sustava županije – naglasio je župan Koren.  

Sufinanciranje se odnosi bilo na kupnju kuće ili stana,  izgradnju, adaptaciju ili proširenje stambenog objekta ili refinanciranje postojećeg stambenog kredita. Iznos subvencija kretat će se od 100.000 do maksimalno 500.000 kuna.

U Županiji navode kako u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Županija radi oko 220 liječnika, a interes za subvencioniranje je, preko ankete koju su proveli, već iskazalo oko 50-ak liječnika. Projekcije govore kako bi  se taj broj mogao povećati na 80-ak zahtjeva.  

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti