Borna, Danijel i Dražen igrali se dilera: Djevojčici pozlilo od ‘skunka’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Neslavni dilerski trojac, Borna (19) iz Kunovec Brega, Danijel (20) iz Reke i Dražen (20) iz Sokolovca pravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu proglašeni su krivima zbog preprodaje droge djeci.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prvookrivljeni Borna presudom suca Tomislava Brđanovića kažnjen je najstrože, mora na godinu i dva mjeseca u zatvor, a tijekom cijelog boravka iza rešetaka mora se podvrgnuti obaveznom liječenju od ovisnosti o drogama. Drugookrivljeni Danijel neće u zatvor, izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora s time da mu zatvor može biti izrečen ako za vrijeme od dvije godine počini novo kazneno djelo, ili se pak protivi provođenju izrečenih mu odgojnih mjera pojačane brige i nadzora ili postupku odvikavanja droge.

Mora se i kloniti društva određenih osoba koje na njega štetno utječu. Istom presudom trećeokrivljeni Dražen osuđen je na godinu i dva mjeseca zatvora s tim da će šest mjeseci boraviti iza rešetaka, a preostali dio kazne od osam mjeseci provest će na uvjetnoj slobodi uz rok kušnje od dvije godine. Draženu je u kaznu uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 27. srpnja do 21. prosinca prošle godine.

Prvookrivljeni Borna osuđen je zato što se ozbiljno bavio preprodajom droge na području Koprivnice, a drogu je prodavao i djeci za koju je dobro znao da nisu punoljetna, a to je činio i u blizini škola. Tako je jednom mladiću u Viničkoj ulici u sedam navrata do sredine lipnja prošle godine prodavao ‘jointe’ za 100 do 200 kuna po komadu. Kod trgovine u Dubovcu prodavao je marihuanu djetetu također po 100 kuna po jointu, a otkriven je među ostalim i da je 14. lipnja prošle godine oko 20.30 sati također preprodao drogu djetetu.

Drugom je ‘klincu’ prodavao marihuanu ili mu je davao da je zajedno s njim puši. Kod kafića na Trgu Eugena Kumičića 6. lipnja prošle godine od dvojice maloljetnika uzeo je 200 kuna za koje im je trebao prodati ecstasy, a iste je večeri dogovarao s još jednim maloljetnikom preprodaju marihuane ‘skunk’ u diskoteci u Koprivnici.

Borna je još prema presudi za 50 kuna preprodao pola tablete ecstasyja mladiću za kojeg je znao da nema 18 godina, tržio je i sintetičku marihuanu ‘galaxy’, ‘posao’ je preselio i u Peteranec gdje je triput pušio travu s maloljetnicima i dvaput s dvojicom punoljetnika. Zatim je marihuanu pušio s nekoliko ‘kompića’ kod Podravskog sunca, koprivničke Srednje škole i Osnovne škole Đuro Ester, dalje je nastavljao davati drogu djeci za koju je znao da nemaju 18 godina, a o opasnostima jake marihuane ‘skunk’ na svojoj koži uvjerila se najgore jedna djevojka koja je pušila s njim i prijateljicom te je imala ozbiljne halucinacije. Bornin kompić, drugookrivljeni Danijel, također je osuđen zbog preprodaje droge osobama među kojima su bila i djeca, što je on jako dobro znao.

Prodavao je marihuanu, sintetski kanabinoid i amfetamine. Većinu droge nabavljao je u Čakovcu, no policajci su mu bili na tragu. Tako su mu 7. lipnja prošle godine, nakon što je drogu nosio iz Čakovca u Koprivnicu, pronašli u automobilu 1,2 grama ‘speeda’ i umjetnu marihuanu. Nije se ‘spametio’ ni kasnije kada su mu 19. lipnja prošle godine policajci u automobilu pronašli 6,8 grama marihuane s kojima se vraćao iz Čakovca. Novac za drogu, navodi presuda, dala su mu djeca. Posljednji su ga put policajci uhvatili s drogom 9. srpnja, kada je s kompićem Bornom sudjelovao u isporuci, odnosno preprodaji ‘jointa’ marihuane jednom djetetu.

I za kraj, trećeokrivljeni Dražen osuđen je zato što je u dva navrata prodao marihuanu djetetu, ali da je i prvookrivljenom Borni prodao pet grama marihuane. Dečkima koji su se prilično nevješto igrali dilera s relativno malim količinama, droga je oduzeta. Borna mora državi uplatiti 2430 kuna, Danijel 900 kuna, a Dražen 150 kuna. Borna uz sve to mora platiti i 2000 kuna troškova kaznenog postupka, a ostali po 500 kuna. Nedavno je Županijski sud u Varaždinu donio i rješenje kako će trećeokrivljeni Dražen morati svom branitelju podmiriti gotovo 35.000 kuna nagrade i nužnih izdataka.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI