Botinovac skupio humanitarnu pomoć za Glinu, Majske Poljane i Marin Brod

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon nedavnog razornog potresa, u Botinovcu su se u nedjelju, 10. siječnja, skupljale donacije za potresom pogođene Glinu, Majske Poljane i Marin Brod. Prikupljanje donacija organizirali su DVD Botinovec i Udruga žena “Crvene ruže” Botinovec.

Odaziv ovoj akciji bio je veći od očekivanog pa su se ljudi javljali i idući dan, a u sortiranju donacija pomagali su svi, od onih najmlađih do najstarijih članova.

Prema uputama Crvenog križa sve donacije su sortirane i pakirane u kutijama, no s obzirom na veliku količinu donacija, trebalo je čekati par dana na isporuku skupljenih donacija.

U međuvremenu je u dogovoru s predstavnikom DVD-a Glina donacija iz Botinovca jučer, 10. siječnja, dostavljena najprije potrebitim obiteljima u mjesto Majske Poljane, a ostatak namirnica i higijenskih potrepština odvezen je u prihvatni centar u Glini, gdje su smješteni svi koji još nemaju adekvatan smještaj.

U mjesto Marin Brod dostavljene su donacije odjeće, deka i slično.

“Zahvaljujemo svima koji su se odazvali u ovoj humanitarnoj akciji, kako u
doniranim potrepštinama, pomoći u sortiranju, tako i u prijevozu”, rekla je predsjednica DVD-a i Udruge žena Slađana Mesar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI