Božica: Brojne bolesti učinile su svoje pa nisam radno sposobna i teško živim

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božica Večenaj (44) iz Peteranca već duže živi bez bilo kakvih primanja, a njen dom načeo je zub vremena. Krovište kuće u katastrofalnom je stanju, a i štagalj se počeo urušavati. Zbog teške financijske situacije ne može riješiti te probleme, a ni otpad koji se pojavio urušavanjem štaglja nema gdje deponirati.

– Od malih nogu uvijek sam pomagala onima kojima je pomoć bila potrebna, a sad je došlo vrijeme da se sama nalazim u takvoj situaciji. Brojne bolesti učinile su svoje pa nisam radno sposobna i teško živim. Moram piti gomilu lijekova pa se i s tim teško nosim. Imam prijatelja koji mi pomaže platiti režije i nabaviti hranu, a i susjedi mi uskaču u pomoć koliko mogu – priča nam Božica Večenaj.

Božica Večenaj

No, za obnovu kuće nema se komu obratiti. Prvenstveno je, kaže ona, potrebno obnoviti krovište koje je u lošem stanju i zbog toga je unutrašnjost puna vlage.

– Crijep je dosta star, a jedan dio sam prekrila samo najlonom. Za bilo kakve popravke nemam novca. Kad bi se barem našao netko tko bi mi donirao građevinski materijal i majstor koji bi obavio potrebne radove – kaže Božica Večenaj.

Dobila je obećanje, dodaje ona, da će se za rušenje štaglja i odvoz otpada pobrinuti Općina Peteranec.

– Obratila sam se za pomoć općinskom načelniku i on mi je rekao da će, kad prođe kriza uzrokovana koronavirusom, biti obavljeno sve oko štaglja – kaže Božica Večenaj. Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći Božici Večenaj mogu se javiti na njenu adresu, Ulica kralja Tomislava 51 u Peterancu ili na broj mobitela 099/ 6551 288.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI