Božica i Zdravko slavili zlatni pir: Naučeni smo raditi i to nas drži vitalnim

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Božica (68) i Zdravko (71) Čorba iz đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac u društvu obitelji proslavili su 50. obljetnicu braka. Za zlatni pir služena je i svečana sveta misa u sklopu koje su “mladenci” primili i blagoslov župnika Mladena Gorupića.

– Dragoj Božici i Zdravku čestitam na značajnoj obljetnici i neka ih dragi Bog još dugo poživi. Oni su primjer svima u našoj župnoj zajednici, ne samo kroz međusobnu ljubav, nego i kroz aktivno sudjelovanje u životu naše Župe – istaknuo je Mladen Gorupić.

Slavljenici Božica i Zdravko na proslavi su se prisjetili početaka svoje ljubavi.

Božica i Zdravko s obitelji

– Znali smo se sresti još dok smo bili djeca, ali pravo upoznavanje bilo je Zagrebu gdje sam išla u školu za frizerku, a moj Zdravko radio. Svaki susret u tim mladenačkim danima bio je poseban i vrlo brzo sam “pala” na Zdravkov šarm. I danas znam reći da bih sve isto ponovila jer Zdravko je moja srodna duša – ističe Božica Čorba.

Nakon vjenčanja, ističe Zdravko, skrasili su se u Čepelovcu na njegovu rodnom imanju i mukotrpnim radom podigli djecu na noge, na što su najviše ponosni.

– Sinovi Tihomir i Goran poslovno su nastavili mojim stopama pa su i oni danas automehaničari. Posebno me veseli što ćemo vrlo brzo dobiti i novu generaciju u našem zanatu, a to su unuci Zdravko i Antun. Naš su ponos i unuke Anja, Ema, Lorena i Lana – kaže Zdravko Čorba.

Ključ za uspješan brak su, složno ističu Božica i Zdravko, ljubav, poštovanje i vjera u Boga. Bilo je, kažu oni, i teških dana, ali uz kompromis se mogu prebroditi sve nedaće.

– I sad ima dana kad se znamo porječkati, ali to je sastavni dio svakog braka. Samo za razliku od modernih generacija mi uvijek nađemo sve ono lijepo što nas veže i to nas drži i na životu. Moj Zdravko za mene će uvijek biti poseban i jedini vrijedan ljubavi – ističe Božica Čorba.

Svakodnevicu Zdravko i dalje provodi radno te je još uvijek vlasnik i radnik u svom automehaničarskom obrtu, a zajedno s Božicom vodi brigu i o dva vinograda. – Naučeni smo puno raditi i to nas drži koliko-toliko vitalnim pa ne razmišljamo o tipičnom umirovljeničkom životu – zaključio je Zdravko Čorba.

FOTO Krešo Kovačev

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI