Božica Palčić na novom radnom mjestu: Dosta je bilo stresa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već neko vrijeme Božica Palčić radi na novom radnom mjestu. U Rukometnom klubu Podravka bila je direktorica, ali ta je priča završena, sad je tajnica Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice. Za početak smo je pitali kako bi ocijenila svoj rad u koprivničkoj rukometnoj instituciji?

– Teško je dati ocjenu samoj sebi, možda je najbolje da drugi ljudi to procijene. Bilo je teško, pogotovo u počecima zbog velikih dugovanja. No, nekako sam izdržala tu katarzu kroz koju je klub prolazio i na kraju smo se izvukli. Rekla bih da sam ostavila klub na zdravim osnovama, a vjerujem da će nova garnitura to dodatno i poboljšati. Nadam se da će RK Podravka nastaviti putem koji se temelji na zdravim osnovama i dobrim rezultatima – rekla je Božica Palčić.

Božica Palčić

Bila je i igračica Podravke dugi niz godina, osvojila je Ligu prvakinja i brojne domaće trofeje, odigrala niz teških utakmica, bila je i kapetanica ekipe. Sveukupno je sigurno jedna od najvećih podravskih sportašica. Je li veći stres na terenu ili u kancelariji?

– Često sam si znala postaviti to pitanje dok sam igrala. Uvijek sam razmišljala ‘blago ovima s druge strane, oni nemaju stresove’. Kao igračica sam proživljavala sve to, pogotovo dok su važne utakmice. Postoji stres, odgovornost kako će ta utakmica završiti, hoćemo li pobijediti. Međutim, kad isprobaš tu drugu stranu, vidiš da je taj posao direktora ili tajnika zapravo puno teži i stresniji. Kad bih sad mogla birati, uvijek bih izabrala posao igračice jer tada se moraš brinuti samo o treninzima i utakmicama, a za sve ostalo brine se netko drugi.

Sad je na novom radnom mjestu koje je ipak drugačije, s manje intenziteta nego direktorska pozicija u profesionalnom klubu. Kaže kako je to bila prevaga u odluci o odlasku.

– Mirnije je, svakako nije stresno kao u klubu. Već sam u zrelijim godinama kad čovjek traži svoj mir. Priroda i život nose svoje, postoji težnja za mirnijim životom bez toliko stresa, kojeg je bilo izuzetno puno u svim ovim godinama. Ostala sam u sportu, to mi je izuzetno drago jer sam sportašica odmalena. Dosta je stvari istih ili sličnih, no postoje i razlike. U rukometu sam stekla puno iskustva i puno stvari naučila, praktički sam iz dresa odmah prešla u kancelariju, trebalo je vremena prilagoditi se i naučiti. No, sad imam puno znanja i iskustva i želim pomoći koprivničkim klubovima i sportašima…

Sport je ozbiljno uzdrman pojavom koronavirusa. Kakva je situacija u Koprivnici?

– Korona je imala utjecaj na sve segmente društva, pa tako i na sport. Uz gospodarstvo, sport je teško pogođen koronom, svima nam nedostaju utakmice, ali postoje i drugi problemi. Vidjet ćemo kako će to biti najesen, nadam se da će se sve normalizirati u natjecateljskom i financijskom smislu. Prihodi Grada nisu bili na razini, bit će ušteda i rezova, no nadam se da se to neće previše odraziti na sport. Svi priželjkujemo da se sport vrati u normalu, a tu prvenstveno mislim na Malu sportsku školu koja izuzetno dobro funkcionira. Za djecu u predškolskoj dobi bavljenje sportskim aktivnostima izuzetno je korisno.

Možemo li u budućnosti očekivati da se Zajednica aktivnije uključi i u izradu nekih EU projekata koji bi mogli u značajnoj mjeri pomoći klubovima, prvenstveno po pitanju infrastrukture?

– Postoje vizije da se neki projekti pokrenu. Inače puno apliciramo na natječajima Središnjeg državnog ureda za sport i Hrvatskog olimpijskog odbora te preko programa Erasmus+. Pratimo sve natječaje i prijavljujemo se tamo gdje mogu sudjelovati Zajednica ili klubovi.

Kaže kako je zadovoljna novom radnom sredinom. – Moj prethodnik Miroslav Posavec bio mi je ujedno i prvi trener, dok s predsjednicom Zajednice Jasminom Stričević imam izuzetno dobru i korektnu suradnju još iz vremena dok smo zajedno bile u klubu. Što se tiče suradnje s klubovima, sve te ljude poznajem, susrećemo se već godinama i sa svima je suradnja odlična – zaključila je Božica Palčić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI